spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportAstăzi, ora 17.30: FC Botoșani – „U” Cluj

Astăzi, ora 17.30: FC Botoșani – „U” Cluj

FC Botoșani – „U” Cluj, va avea loc luni, 30 octombrie, de la ora 17:30, pe stadionul „Municipal” din Botoșani, partida urmând a conta pentru runda a 14-a din SuperLigă.        

Cele două formații care se vor întâlni pe „Municipal” în cadrul rundei a 14-a din SuperLigă, au stări de spirit total diferite. Moldoveni sunt ultimii în clasament cu 6 puncte, fiind singurii din acest campionat care nu au reușit să cunoască încă gustul victoriei în această stagiune, în timp ce ardelenii se află pe locul 10 cu 16 puncte.

FC Botoșani vine după corecția primită la Sf. Gheorghe cu Sepsi OSK, scor 5-2, meci la finalul căruia Dan Alexa a anunțat că intenționează să deminsioneze afirmând că simte că se întâmplă la echipă unele lucruri pe care nu poate să le gestioneze. Între timp, „Chirurgul” a fost întors din drum de finanțatorul Valeriu Iftime, cei doi convenind să lupte în continuare împreună în încercarea de a salva echipa de la retrogradare, tehnicianul primind mână liberă să facă ordine în vestiar.

Astfel, au fost excluși din lot Virgile Pinson și Jean Armel Drole, cei doi fiind „trași pe dreapta” până la soluționarea unei anchete într-un scandal de pariuri, Pinson fiind bănuit că a „cerșit” un cartonaș galben în minutul 42 al jocului cu Sepsi, Drole fiind cel care i-ar fi transmis să nu uite de „galben” că va fi schimbat la pauză. Pe lângă cei doi, la „mantinelă” a fost tras pentru jocul cu „U” Cluj și Cyrill Zabou, un apropiat al celor doi fotbaliști.

„U” Cluj, serie invincibilă impresionantă în deplasare!

De partea cealaltă, „U” Cluj vine în Moldova neînvinsă în jocurile din deplasare în acest campionat, având două victorii și cinci remize. Interesant este că „Șepcile Roșii” au ajuns la o serie de 14 partide consecutive fără înfrângere în deplasare în competițiile interne, 11 dintre aceste meciuri fiind sub conducerea lui Sabău, iar trei a fostului tehnician, Toni Petrea. Seria invincibilității ardelenilor în deplasare a început pe 5 aprilie 2023, cu succesul din sferturile Cupei, cu FC Hermannstadt. De notat ar fi că ultimul eșec al „Șepcilor Roșii” în deplasare în campionat datează din 01.04.2023, scor 2-0 cu UTA la Arad, meci contând pentru etapa a doua a play-out-ului SuperLigii, ediția 2022-2023.

În „regularul” ediției trecute a SuperLigii, cele două au terminat nedecis pe „Municipal”, scor 1-1, „Șepcile Roșii” impunându-se în returul de pe teren propriu cu 2-0, pentru ca în play-out să fie din nou remiză pe „Municipal”, scor 0-0. De evidențiat ar fi că ardelenii sunt fără victorie în istoria disputelor cu FC Botoșani de pe „Municpal”, înregistrțnd trei remize și un eșec.

Partida FC Botoșani – „U” Cluj, meci contând pentru runda a 14-a din SuperLigă, se va disputa luni, 30 octombrie, de la ora 17:30, partida urmând  fi transmisă în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Echipe probabile: FC Botoșani – „U” Cluj
FC Botoșani: Ducan – R. Benzar, Pius, Șeroni, Țigănașu – V. Dican, Ed. Florescu – A. Dragu, G.David, Friday – Ilicic
Antrenor: Dan Alexa
„U” Cluj: Pl. Iliev – Oancea, Miron, Mitrea, Al. Chipciu – Doukoure, Bic – Cîmpanu, D. Nistor, I.Stoica – D.Popa
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...