spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportRomânia, noua campioană mondială la minifotbal

România, noua campioană mondială la minifotbal

România este noua campioană mondială la minifotbal! „Tricolorii” au învins dramatic Kazahstanul în ultimul act al turneului final care a avut loc în Emiratele Arabe Unite.

La finalul timpului regulamentar a fost 2-2, scorul menținându-se și după cele două reprize de prelungiri, trecându-se astfel la loteria penalty-urilor.

Aici a fost un adevărat thriller, executându-se numai puțin de 30 de lovituri de la punctul cu var. Într-un final, „tricolorii” au fost cei care au avut nervii mai tari, impunându-se cu 12-11, România devenind astfel noua campioană mondială la minifotbal.

Titlul mondial cucerit în Emiratele Arabe Unite este unul în premieră pentru România. Reprezentativa noastră mai are în palmares două medalii de bronz la Mondiale, la edițiile din 2015 și 2019. De asemenea, România, deține și 6 titluri la Europene. De notat ar fi că la startul turneului final al Campionatului Mondial din Emiratele Arabe Unite, România era cotată de specialiști cu a cincea șansă la trofeu.

În finală „tricolorii” au început bine, kazahii nereușind să se apropie de poartă în primele 20 de minute, o presiune constantă pusă de „tricolori”. A fost suficient un contraatac, combinat cu o doză de ghinion. Ungur și-a deviat mingea în propria poartă, iar Kazahstan conducea la pauză, 1-0. Încă o eroare în defensivă i-a pus lui Tarzhanov mingea pe tavă, pentru 2-0, în minutul 38. Nimic nu anunța dramatismul din secvențele finale. Cu două minute rămase din meci, arbitrajul video a intervenit și a dictat un penalty pentru România. Golgeterul Marius Balogh a transformat cu siguranță. Tot el, la ultima fază, a driblat un adversar, a șutat imparabil și a împins finala în prelungiri.

Loviturile de departajare au fost de-a dreptul interzise cardiacilor. A fost nevoie de 30 de penalty-uri pentru a decide câștigătoarea. Cel care a avut nervii tari și a adus trofeul suprem în România a fost Bogdan Covaci!

Pe lângă titlul suprem, „tricolorii” s-au ales și cu o serie de premii individuale la Mondial. Omul care a readus-o pe România în joc în finală cu cele două goluri din ultimele minute, Marius Balogh, a primit trofeul pentru cel mai bun marcator al turneului. Acesta a înscris de șase ori și a oferit un asist pe parcursul competiției, două dintre reușite fiind providențiale în finală. De asemenea, portarul României, Dragoș Nițu, a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului, acesta fiind decisiv pentru ai noștri atât în finală, cât și în precedentele meciuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...