luni, mai 20, 2024
AcasăSport„Gladiatorul” Alin Alexuc și-a anunțat retragerea din activitate după JO de la...

„Gladiatorul” Alin Alexuc și-a anunțat retragerea din activitate după JO de la Paris

„Gladiatorul” Alin Alexuc și-a anunțat retragerea din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris.

În vârstă de 34 de ani, botoșăneanul, care a intrat în istorie ca fiind primul luptător român de greco-romane, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2012, 2016 și 2020), a declarat înaintea debutului cu dreptul pe care l-a avut la Campionatul European care are loc în această perioadă în „Sala Polivalentă” din Capitala României că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris. Alexuc, care în primul tur al competiției de la București a trecut fără emoții de polonezul Shumski în limitele categoriei 130 de kilograme, a declarat că acest Campionat European va fi ultimul la care va participa, pentru că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris.

„Mă bucur că am din nou ocazia să concurez acasă la Europene. Pentru mine va fi probabil ultimul European pentru că după Jocurile Olimpice de la Paris mă voi retrage. De aceea pot spune că îmi pare rău că nu avem la Bucureşti o Sală Polivalentă modernă pentru a găzdui şi un Mondial aici. Mi-ar fi plăcut să mă lupt la un Mondial acasă. În 2019 am luat bronzul la Bucureşti. Acum o să încerc să ajung în finală cu Riza (n.r. – sportivul turc Riza Kayaalp) şi sper să fie o finală frumoasă. Sincer, mi-ar plăcea să cuceresc aurul aici, în România, ar fi un sentiment unic pentru mine. Dar cel mai important ar fi, dacă mă va ajuta Dumnezeu, să obţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat „gladiatorul” botoșănean .

Alexuc dorește să lupte pentru aurul european cu turcul Riza Kayaalp!  

Alexuc  a menţionat că îşi doreşte să îl întâlnească în finala de la București pe prietenului său, turcul Riza Kayaalp, multiplu medaliat la Campionatele Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, acesta fiind și partenerul său de antrenament.

„Cu Riza mă antrenez de câţiva ani, ideea mea a fost să mă antrenez cu cel mai bun ca să fiu şi eu la rândul meu la un nivel bun. De aceea consider că antrenamentele cu el m-au ajutat foarte mult. Acum vom vedea dacă ne întâlnim la aceste Europene. Dacă se va întâmpla, cel mai bun să câştige. Rămânem prieteni în afara luptelor, dar pe saltea suntem cei mai mari duşmani”, a mai spus Alin Alexuc, adăugând că deși obiectivul său suprem este o medalia la JO de la Paris, nu va neglija deloc acest European de la București care este în plină desfășurare: „Bineînțeles, și la acest Campionat European e importantă medalia, de asta mă pregătesc, de asta sunt sportiv, să aduc medalii pentru România și pentru club, federație. Toată lumea crede mine!”

Alexuc, în istoria luptelol de greco-romane din România! 

„Gladiatorul” botoșănean are trei medalii europene în palmares: aur în 2020, la Roma, bronz la Kaspiysk în 2018 și București 2019. De asemenea, Alexuc are și un bronz mondial, cucerit în 2022, la Belgrad fiind sportivul care a intrat în istorie ca fiind primul luptător român de greco-romane, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2012, 2016 și 2020).

Alin Alexuc este descoperit de Ion Asaftei și a făcut primii pași în acest sport la CS Botoșani, de unde s-a transferat la Dinamo București, club la care este legitimat și în prezent.

Turcul Riza Kayaalp vrea la București al 13-lea titlu european!

Prezent la conferinţa de presă premergătore debutului acestor Europene, sportivul turc Riza Kayaalp (cat. 130 kg) a menţionat că îşi propune să câştige al 13-lea său titlu european la Bucureşti.

„Sunt pentru a doua oară la un European la Bucureşti şi mă bucur că sunt prezent aici. La această ediţie voi încerca să cuceresc al 13-lea meu titlu european pentru că îmi doresc să fac acest lucru în România. Alin Alexuc este prietenul meu şi îi urez mult succes. Suntem prieteni de mult pentru că ne antrenăm împreună de câţiva ani. O eventuală întâlnire a noastră pe saltea depinde de tragerea la sorţi, însă eu îmi doresc să ne întâlnim în finală. În afara luptelor rămânem prieteni foarte buni. Îi urez succes lui şi echipei României”, a precizat Kayaalp.

1.100 de luptători pe saltea la Europenele de la București!

La ediţia 2024 a Campionatelor Europene de lupte, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 12-18 februarie, vor participa aproximativ 1.100 de sportivi din 48 de ţări.

România va fi reprezentată de un lot format din 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil: lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.1 ° C
22.6 °
21 °
49 %
5.2kmh
57 %
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...