Destinaţii de vacanţă pentru Halloween

0

Numeroşi turişti aleg în fiecare an să meargă în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri şi actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula.

 

Astăzi, se serbează Halloween-ul, o ocazie perfectă pentru a petrece în weekend, dar şi pentru a organiza o vacanţă de 3 zile de tip city break, în care să vă bucuraţi de o escapadă. Profitaţi de sărbătoarea americană şi bucuraţi-vă de sejururi în cele mai înfricoşătoare destinaţii, care devin în această perioadă şi mai de groază. Dacă vă este teamă de preţuri, pentru a cheltui cât mai puţin, puteţi profita de ofertele last minute ce vor apărea pe ultima sută de metri şi care vor viza în cea mai mare parte  destinaţii de vacanţă dintre cele mai misterioase, perfecte pentru tematica acestei sărbători, atât de îndrăgita la nivel mondial.

România poate fi locul perfect pentru petrecerea Halloween-ului, deoarece este cunoscută sub numele de Tărâmul lui Dracula. De-a lungul anilor, numeroşi turişti neînfricaţi au mers în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri şi actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula. În timp ce unii români sărbătoresc Halloween-ul pe 31 octombrie, Noaptea de Sf. Andrei (30 noiembrie) este momentul în care usturoiul este prezentat ca o formă de protecţie împotriva fantomelor – un act tradiţional superstiţios care este încă practicat astăzi.

 

Castelul Bran

 

Castelul Bran a fost întotdeauna asociat cu temutul conte Dracula din celebrul roman cu acelaşi nume. Poziţionarea acestuia, înconjurat de munţi şi construit pe o stâncă, precum şi stilul arhitectonic gotic sunt elemente care au contribuit la crearea unei imagini de groază a castelului Bran. Turişti din toate colţurile lumii vin aici, an de an, în căutarea lui Dracula.

Pe 31 octombrie aveţi ocazia să petreceţi o noapte cu totul specială la Castelul Bran. Gazdele Contelui Dracula vă aşteaptă pentru a vă oferi o seară pe cinste. Nu lipsesc proiecţiile de filme horror, dovlecii sculptaţi, dansul ielelor şi al vrăjitoarelor, costumele înspăimântătoare şi nici liliecii. Dacă aveţi un costum deosebit, cu care veţi reuşi să speriaţi gazdele evenimentului, puteţi câştiga un cadou din partea Castelului Bran.

La ora 19:00 încep tururile speciale ale castelului, care se încheie după miezul nopţii. Cei care vor să se distreze la Halloween After Party o pot face într-un cort special amenajat.

La o aruncătură de băţ de Castelul Bran, pe poteca ce urcă la Cetatea Râşnov, şi Dino Parc Râşnov vă aşteaptă cu un program special de Halloween.

 

Hotelul Castel Dracula

 

În Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Bucovina, veţi găsi Hotelul Castel Dracula, ridicat în anul 1983 în stilul specific caselor medievale. Hotelul se află în localitatea Piatra Fântânele şi dispune de o privelişte de zile mari.

Curtea interioară, şi ea amenajată în stil medieval, este perfectă pentru petrecerea după-amiezilor, în special a celei din ziua de 31 octombrie. Mai mult decât atât, în subsolul hotelului poţi vizita cavoul Contelui Dracula.

 

Castelul Corvinilor

 

Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor, din Hunedoara, a fost desemnat, în anul 2010, al doilea cel mai înspăimântător loc din lume, de către cei de la Lonely Planet. Aşadar, ce alt motiv vă mai trebuie pentru a sărbători Halloween-ul aici?

Cetate medievală a Hunedoarei, Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică de pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, acesta este considerat şi unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind introdus în mai multe topuri internaţionale. Acesta a fost ridicat în secolul al XI-lea pe o stâncă de lângă cursul pârâului Zlaşti.

Castelul poate fi vizitat de Halloween, începând cu ora 9 dimineaţa până la ora 17. Un adult va plăti pentru vizitarea Castelului Corvinilor suma de 25 de lei, în timp ce studenţii şi elevii vor achita doar 5 lei.

Deja ai votat!
se încarcă...