spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăTurismDestinaţii de vacanţă pentru Halloween

Destinaţii de vacanţă pentru Halloween

Numeroşi turişti aleg în fiecare an să meargă în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri şi actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula.

 

Astăzi, se serbează Halloween-ul, o ocazie perfectă pentru a petrece în weekend, dar şi pentru a organiza o vacanţă de 3 zile de tip city break, în care să vă bucuraţi de o escapadă. Profitaţi de sărbătoarea americană şi bucuraţi-vă de sejururi în cele mai înfricoşătoare destinaţii, care devin în această perioadă şi mai de groază. Dacă vă este teamă de preţuri, pentru a cheltui cât mai puţin, puteţi profita de ofertele last minute ce vor apărea pe ultima sută de metri şi care vor viza în cea mai mare parte  destinaţii de vacanţă dintre cele mai misterioase, perfecte pentru tematica acestei sărbători, atât de îndrăgita la nivel mondial.

România poate fi locul perfect pentru petrecerea Halloween-ului, deoarece este cunoscută sub numele de Tărâmul lui Dracula. De-a lungul anilor, numeroşi turişti neînfricaţi au mers în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri şi actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula. În timp ce unii români sărbătoresc Halloween-ul pe 31 octombrie, Noaptea de Sf. Andrei (30 noiembrie) este momentul în care usturoiul este prezentat ca o formă de protecţie împotriva fantomelor – un act tradiţional superstiţios care este încă practicat astăzi.

 

Castelul Bran

 

Castelul Bran a fost întotdeauna asociat cu temutul conte Dracula din celebrul roman cu acelaşi nume. Poziţionarea acestuia, înconjurat de munţi şi construit pe o stâncă, precum şi stilul arhitectonic gotic sunt elemente care au contribuit la crearea unei imagini de groază a castelului Bran. Turişti din toate colţurile lumii vin aici, an de an, în căutarea lui Dracula.

Pe 31 octombrie aveţi ocazia să petreceţi o noapte cu totul specială la Castelul Bran. Gazdele Contelui Dracula vă aşteaptă pentru a vă oferi o seară pe cinste. Nu lipsesc proiecţiile de filme horror, dovlecii sculptaţi, dansul ielelor şi al vrăjitoarelor, costumele înspăimântătoare şi nici liliecii. Dacă aveţi un costum deosebit, cu care veţi reuşi să speriaţi gazdele evenimentului, puteţi câştiga un cadou din partea Castelului Bran.

La ora 19:00 încep tururile speciale ale castelului, care se încheie după miezul nopţii. Cei care vor să se distreze la Halloween After Party o pot face într-un cort special amenajat.

La o aruncătură de băţ de Castelul Bran, pe poteca ce urcă la Cetatea Râşnov, şi Dino Parc Râşnov vă aşteaptă cu un program special de Halloween.

 

Hotelul Castel Dracula

 

În Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Bucovina, veţi găsi Hotelul Castel Dracula, ridicat în anul 1983 în stilul specific caselor medievale. Hotelul se află în localitatea Piatra Fântânele şi dispune de o privelişte de zile mari.

Curtea interioară, şi ea amenajată în stil medieval, este perfectă pentru petrecerea după-amiezilor, în special a celei din ziua de 31 octombrie. Mai mult decât atât, în subsolul hotelului poţi vizita cavoul Contelui Dracula.

 

Castelul Corvinilor

 

Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor, din Hunedoara, a fost desemnat, în anul 2010, al doilea cel mai înspăimântător loc din lume, de către cei de la Lonely Planet. Aşadar, ce alt motiv vă mai trebuie pentru a sărbători Halloween-ul aici?

Cetate medievală a Hunedoarei, Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică de pe teritoriul ţării noastre. De asemenea, acesta este considerat şi unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind introdus în mai multe topuri internaţionale. Acesta a fost ridicat în secolul al XI-lea pe o stâncă de lângă cursul pârâului Zlaşti.

Castelul poate fi vizitat de Halloween, începând cu ora 9 dimineaţa până la ora 17. Un adult va plăti pentru vizitarea Castelului Corvinilor suma de 25 de lei, în timp ce studenţii şi elevii vor achita doar 5 lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...