spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăTurismCity break la Galaţi

City break la Galaţi

Peisajele naturale superbe ce înconjoară oraşul Galaţi, dar şi obiectivele turistice din zonă, atrag turişti ce au nevoie de câteva zile de relaxare.

 

Galaţi este cel mai mare oraş românesc de pe cursul Dunării, dar şi unul dintre cele mai importante centre economice şi culturale din Moldova. Atmosfera acestui oraş, aflat în apropierea a trei graniţe, este puternic influenţată de amplasamentul său pe malul Dunării. Peisajele naturale superbe ce înconjoară oraşul Galaţi sunt un motiv suficient pentru a vizita acest loc minunat.

Destinaţia este perfectă mai ales dacă aveţi şi copii şi vă interesează cunoaşterea patriei. Cazaţi la hotelurile de pe faleză ce oferă o panoramă frumoasă a Dunării sau la un complex cu piscină, cu vizitarea grădinii zoologice de lângă Galaţi şi a Complexului Muzeal Ştiinţele Naturii pentru a da satisfacţie celor mici, cu plimbări pe faleza Dunării şi admirarea sculpturilor din metal, cu vizite la expoziţiile de artă şi Muzeul de Istorie, cunoscând vechile biserici şi clădirile impunătoare aflate pe strada Domnească, oraşul oferă o serie de obiective turistice interesante astfel încât să mulţumească întreaga familie. În plus, Galaţiul oferă deschidere spre alte locuri minunate din Ţara Dacilor, spre Delta Dunării, oraşele Brăila, Focşani, Buzău sau chiar Iaşi.

 

Faleza Dunării

 

Cele mai frumoase panorame din Galaţi se pot admira de pe Faleza Dunării. Un loc emblematic pentru acest oraş, Faleza Dunării are o mulţime de posibilităţi de divertisment, de la alei cochete pentru plimbări pe malul fluviului, la restaurante pe pontoane plutitoare şi vaporaşe, diverse spectacole şi o mulţime de sculpturi. Faleza se întinde pe o lungime de 3 kilometri, iar în lunile călduroase este locul favorit al localnicilor. Indiferent de momentul în care veţi ajunge aici, nu trebuie să rataţi sculpturile care au rămas în urma uneia dintre cele mai importante tabere de sculptură în metal a secolului trecut.

 

Rezervaţia şi Grădina Zoologică Gârboavele

 

La mai puţin de 20 de kilometri de Galaţi se află una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din România. Rezervaţia Gârboavele se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare şi se mândreşte cu o mulţime de specii de păsări şi mamifere, inclusiv lei africani, urşi bruni, tigri siberieni, dar şi păuni sau lebede.

Grădina Zoologică Gârboavele a fost amenajată şi cu scopul de a ajuta la conservarea speciilor rare de animale.

Biserica fortificată Sfânta Precista

Deşi oraşul Galaţi se mândreşte cu o mulţime de biserici de diferite confesiuni, biserica fortificată Sfânta Precista nu poate să lipsească de pe lista locurilor pe care trebuie neapărat să le explorezi. Ridicată la mijlocul secolului XVII-lea, această biserică în stil specific românesc este cea mai veche construcţie din Galaţi. De-a lungul istoriei sale lungi, biserica Sfânta Precista a fost jefuită şi arsă de armatele otomane şi distrusă în timpul războaielor ruso-otomano-austriece din secolul al XVIII-lea. Totuşi, superbul lăcaş de cult a fost restaurat de mai multe ori, astfel că, în ziua de azi, curioşii încă mai pot admira turnul său înalt şi podul întărit.

 

Poarta Turcească

 

Una dintre cele mai neobişnuite atracţii turistice din Galaţi este o… poartă, singura amintire a fostului han turcesc care a fost construit în urmă cu două secole. Superba clădirea a hanului a fost demolată în anii ’80 pentru a face loc blocurilor de locuinţe care se construiau în zonă. În ziua de azi, curioşii mai pot admira doar poarta acelui han, care în trecut era intrarea principală în clădire. Poarta monumentală este decorată cu pilaştrii ionici şi colonade, fiind declarată monument istoric.

 

Grădina Botanică

 

În capătul Falezei Dunării se află unul dintre cele mai frumoase locuri din Galaţi – o grădină botanică impresionantă ce găzduieşte mii de varietăţi de plante, multe dintre ele din spaţii protejate sau exotice. Grădina Botanică din Galaţi face parte din Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii ce cuprinde şi un acvariu cu sute de peşti, dar şi cel mai modern observator astronomic din România, ambele aflate în incinta parcului. Tot la Grădina Botanică din Galaţi mai poţi vedea 200 de soiuri de trandafiri, o replică minunată a unei grădini japoneze, dar şi o pădure de conifere unică în ţară.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...