MATRIŢA ZILEI – 14.10.2021/11.2.9.9.

11111 4
222
99

FOC – 1,5,9 – 7 elemente

APĂ – 2,6 – 3 elemente

AER – 3,7 – 0 elemente

PĂMÂNT – 4,8 –1 element

 

Vibrația zilei de azi este dată de energia lui 5 și aduce jocul și spargerea tiparelor ca modalitate de a atinge desăvârșirea noastră, de a redobândi unitatea, de a ne integra în grupuri sociale, de a ne bucura împreună cu ceilalți. E mare nevoie să lăsăm trufia, mândria, aroganța deoparte. 5 aduce o negociere la sânge cu negustorii de suflete, cu păpușarii care conduc lumea, în ideea de a ne apăra libertatea, umanitatea, sufletul. Suntem, cum am mai spus, la răscruce. Două drumuri. Unul dificil și anevoios plin de provocări si care duce spre libertate și al doilea, scurt, ușor, confortabil, în care iluzia materială face cu ochiul, dar care are la spate o pereche de cătușe. E util să urmăm drumul anevoios care ni se deschide în față pentru a ne putea salva. Jocul e dur, pentru că totul pare că se prăbușește și numai o parte vor evita capcana și ispita drumului ușor. Pentru că, este evident că asumarea drumului dificil presupune renunțări căruia omului îi provoacă temeri și frici. Si exact pe asta se bazează negustorii aceștia. Rănile oamenilor sunt atât de bine ascunse de mândrie, de aroganță, de dorința puternică de a demonstra ceva (11111). Unii nici măcar nu știu ce vor să demonstreze, dar sunt prinși în curentul acesta periculos. Orgoliul, setea de putere, grandomania pun stăpânire pe mințile încețoșate de atâta frică. Frică de cei pe care, teoretic, îi cunoșteau drept salvatori (99), frică de a fi lezați atât fizic, cât și moral, psihic (4). Se dorește cumva încălecarea cumpătării, a diplomației, a toleranței, a stării de calm (222), în ideea instaurării unei tendințe de manipulare prin frică și groază. Isteria asta este dusă la extrem și cine se împotrivește este marginalizat, este discreditat, catalogat ca fiind nebun. Or, tocmai nebunii sunt eroii care iși finalizează călătoria, transformându-se în maeștri și atingând plenitudinea. Tot nebunii sunt cei care atacă reginele și le cuceresc de multe ori pentru că nu există frică. În pătratele alb negru, pline de reguli, nebunii sunt cei care traversează pe diagonală și îndrăznesc, cu mult curaj, să se avânte acolo unde nu le este accesibil multora. Jocul acesta a lui 5 aduce cumva o sărbătoare mută, invizibilă care reîntregește. Însă combinația cu totalitarismul care se întrevede, cu dictatura forțată din frica de a nu scăpa frâiele din mână din cauza acestor nebuni, face ca spectacolul să fie din ce în ce mai savuros. Oare de ce o mână de nebuni creează atâta frică în rândurile păpușarilor? Pentru că nu pot fi controlați? Pentru că pot da exemplu? Pentru că în nebunia lor se vede inocența, iubirea și curajul la care toată omenirea tânjește? Iar acestea sunt arme foarte puternice și unde e iubire și adevăr nu are nicio șansă minciuna și viclenia?

Este foarte probabil ca mulți dintre noi să fie indeciși în legătură cu acel drum pe care îl vor apuca, pentru că vor fi oricum împinși pe unul dintre ele, fie ca vor, fie că nu. De asemenea, mulți ezită, cântăresc avantajele și dezavantajele materiale, emoționale și spirituale, înainte de a lua o decizie finală. Încă este timp de gândire, răbdarea este o mare virtute, dar Universul nu va aștepta prea mult și dacă nu ne decidem mai repede , ne va împinge el pe unul din drumuri în funcție de credințele, gândurile și faptele noastre de până acum.

Recomandarea zilei. Încrederea este extrem de importantă. Dar e vorba de încrederea în noi, în sufletul nostru, în intuiție, pe care e util s-o trezim (lipsă 5), avem nevoie de bucurie și optimism (lipsa 3) pentru a ne redresa, avem nevoie de conexiunea cu ceilalți oameni, de armonie și înțelegere (lipsă 6), avem nevoie de ceva în care să credem, de oameni de la care să luăm exemplul (lipsă 7) (și aici potriviți sunt nebunii, doar trebuie să-i găsim și să le privim ochii și sufletul care nu mint niciodată), avem nevoie să facem din noi o prioritate pentru a ne redobândi puterea personală (lipsă 8). Dacă reușim să activăm toate căsuțele în care cifra lipsește, putem birui peste tensiunea, ostilitatea și abuzurile atât de evidente. E nevoie ca în fruntea listei de persoane foarte importante să ne punem pe noi, fără să alunecăm în panta orgoliului, pentru că altfel se nasc conflagrații agresive cu celelalte Ego-uri. E nevoie de suflete pentru suflete pentru a ieși pe profit pe piața negustorilor de suflete. Dacă negociem cu ego-ul, dăm faliment. De aceea e necesar azi să moderăm extremele, să ne valorificăm propria strălucire care este neprețuită și să înțelegem că separarea, diviziunea contrariilor anulează forța unității și numai prin alăturarea și combinarea lor într-un întreg echilibrat, determină crearea unei frumoase sinteze. Ceea ce ne separă de fapt este zidul prejudecății și ideal ar fi să-l dărâmăm și să ne dăm voie să fim flexibili, să acceptăm, să iubim și să fim iubiți.

MINUTUL DE AUR : favorabil pentru lansarea celor mai fierbinţi dorinţe către Univers, minutul de aur pare astăzi, 14.10.2021 la ora 14:10.

CODUL BANILOR ȘI A SUCCESULUI: 5152

  Anca SOFIAN

Deja ai votat!