MATRIŢA ZILEI – 13.12.2021/12.3.10.1.

111111
2222
33

FOC – 1,5,9 – 6 elemente

APĂ – 2,6 – 4 elemente

AER – 3,7 – 2 elemente

PĂMÂNT – 4,8 – 0 elemente

 

Vibrația zilei de azi este dată de energia cifrei 4 și pe lângă disciplină, ordine și un final firesc a ceva, aduce și o anume rigiditate. Energia este în continuare destul de tensionată. Dinamismul zilei este foarte puternic însă fără obiective atinse. Multă energie se risipește în multe direcții, și până la urmă, prea puține sunt atinse. Din nou, gânduri multe, haotice, dificil de ținut în frâu (111111). Emoțiile parcă-parcă se mai domolesc (2222). Informațiile se asimilează azi cu repeziciune, iar energia zile ne face să ne adaptăm din mers pentru că evenimentele se perindă azi atât de rapid și dinamic, încât suntem cumva derutați. Sinteza între gânduri și emoții există și dacă se folosesc laturile întunecate ale lui 1 și 2, evident, 3-ul aduce dependență de aceste stări psihotice, de emoții care să ne încadreze în postura de victimă. E vorba de acele circuite neuronale, de acea doză de hormoni care compun emoțiile (endorfine, sertotonină, cortizol, oxitocină, etc.) ce creionează tot ceea ce simțim, iar acestea, născute din gânduri repetate, duc la circuite neuronale cu care ne deprindem. Totul e de fapt o mare chimie, iar vestea bună este că avem control asupra ei, dacă există conștientizare și voință. La capitolul voință azi suntem puțin pe minus, însă energia lui 4, cea a muncii, a efortului, a sănătății ne susține dacă suntem dispuși să lucrăm cu noi, pentru a transforma orgoliul în idee și intenție, iar emoțiile disfuncționale, în emoții care însuflețesc, pentru a obține drept rezultat bucuria, voiciunea și bucuria lui 3. Da, este de muncă, însă este posibil. Orice este posibil pentru că noi suntem nelimitați, însă circuitele noastre neuronale au fost cimentate de generații întregi și conțin convingeri dezadaptive. Pentru că regula lui 4 a fost dusă la extrem, iar oamenii au uitat să gândească cu propria minte, lăsându-se conduși orbește de turma care ”trebuie să” pentru că, altfel, ”pedeapsă”. 4 poate fi absolut minunat și ne aduce calități precum seriozitate, responsabilitate, simț practic, perseverență, tenacitate, precum și o analiză profundă a lucrurilor. E total disfoncțional să continuăm în acest cadru rigid și care aduce doar sancțiune, dacă alegem să fim autentici. Autenticitatea este minunată, iar pedeapsa ar fi util să dispară din peisaj atunci când cineva îndrăznește să se dezvăluie în splendoarea sa. Gandurile și emoțiile disfuncționale au apărut tocmai din pierderea acestei autenticități și au înlocuit-o cu abuzuri, cu abandon, cu respingere, cu umilință și nedreptate, iar, în mod repetat acestea au dus tocmai la aceste circuite neuronale despre care scriam mai sus.

Intrebarea este: suntem dispuși să ne schimbăm, o dată ce ne-am reamintit aceste detalii? Ele sunt înscrise în cronicile colective din planul subtil și oricine, individual, le poate accesa, cu condiția să dorească cu tot sufletul. Revenind la energia zilei, deja sunt trei zile de când tensiunea plutește, iar dacă suntem blocați în furie, frustrare, minciună, ranchiună, revoltă, înjurături și nervi, este timpul să facem cu necesitate ceva, pentru a depăși disconfortul energetic. Pentru că există riscul să devenim dependenți de aceste gânduri și emoții distructive, și ar fi păcat să dăm cu piciorul la toată munca noastră de până acum.

Recomandarea zilei. Ar fi util ca aceste gânduri și trăiri ce ne sabotează să fie îngropate. Să sfârșim o dată cu ele, să moară, pentru a putea crea, în schimb, ceva mult mai funcțional. Calmul, cumpătarea, stăpânirea instinctelor, gestionarea eficientă a resurselor materiale, energetice și spirituale ar fi de preferat să se adopte în vederea adaptării la ceea ce se petrece. Focul e încă foarte fierbinte, și riscăm ca totul să se facă scrum. Aerul (33) întețește focul (111111), iar apa (2222) mai poate salva ceva de la arderea completă. Ideea este cum ne raportăm la noi înșine în ceea ce privește situațiile provocatoare, cum ne folosim de vocea interioară (lipsă 5), cum atingem echilibrul (lipsă 6), pentru ca munca noastră să nu fie în zadar (lipsă 4). E util să avem credință (lipsă 7) și să ne asumăm (lipsă 8) că unele lucruri se află în afara sferei de control și că e de preferat să ne detașam, să le acceptăm, să iertăm și să dăm dovadă de omenie (lipsă 9), în primul rând față de noi, de sufletul nostru și apoi față de cei dragi și de semenii noștri. Doar cultivând comportamente și atitudini potrivite ne schimbăm deprinderile, obiceiurile, circuitele neuronale și ne sculptăm frumos caracterul, care este și destinul nostru.

 

MINUTUL DE AUR : favorabil pentru lansarea celor mai fierbinţi dorinţe către Univers, minutul de aur apare astăzi, 13.12.2021 la ora 13:12.

 

CODUL BANILOR ȘI A SUCCESULUI: 4353

Anca SOFIAN

Deja ai votat!