spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorialMașină de Polișat, Lustruit sau Șlefuit? Ce să Alegi

Mașină de Polișat, Lustruit sau Șlefuit? Ce să Alegi

În numeroase activități, o mașină de polișat sau de lustruit este de neînlocuit. Aceste aparate vin cu diferite posibilități de utilizare însă, înainte de a le achiziționa trebuie să cunoști câteva informații de bază.

Pasionații de bricolaj sau cei care realizează diferite munci în gospodărie știu că o mașină de polișat, de lustruit sau de șlefuit este o unealtă care poate deveni rapid indispensabilă. Pe piață există o gamă largă de mașini și aparate de polișat, lustruit sau șlefuit. Însă care este diferența între acestea și pe care o alegi pentru a răspunde cât mai bine cerințelor și nevoilor tale?

Mașina de șlefuit îndeplinește deja numeroase sarcini însă, în ziua de azi, producătorii adaugă numeroase opțiuni produselor lor, pentru a fi cât mai moderne și mai eficiente. Atât mașina de lustruit cât și mașina de șlefuit se împart în subcategorii. Prima poate fi rotativă sau excentrică în timp ce a doua poate fi orbitală, cu bandă sau cu vibrații. Drept urmare ce alegi? Care este cea mai potrivită pentru tine? Mașină de polișat, lustruit sau șlefuit?

Fiecare tip de mașină de șlefuit are menirea de a obține un lucru mai mult sau mai puțin fin. Pe lemn spre exemplu, o mașină de șlefuit cu bandă are scopul de a scoate mai mult material în timp ce mașina de șlefuit cu vibrații este de privilegiat pentru lucrările de finisare.

Ce diferențe există între o mașină de lustruit rotativă și una excentrică?

Uneori, se aduce în mod greșit în discuție o mașină de lustruit orbitală pentru a desemna aparate care, în realitate, sunt mașini de lustruit rotative. Acestea din urmă, după cum le indică și numele, se rotesc în jurul unei axe. Mașina de lustruit excentrică efectuează două rotații odată ceea ce provoacă o vibrație. De notat este că mașina de lustruit excentrică poate fi de două tipuri: cu rotație liberă sau cu mișcare forțată.

Mașina de șlefuit cu bandă este potrivită pentru finisarea lemnului, este astfel concepută încât să acționeze cu deosebită precizie. Este recomandată pentru a acționa pe podele, uși, mese, blaturi. Se recunoaște cu ușurință datorită benzii abrazive atașate care se poate folosi atât pentru lustruire cât și pentru pregătirea materialului.

Mașina de șlefuit orbitală îți va fi de mare ajutor atunci când ai de efectuat lucrări pe o suprafață curbată. Discurile sale sunt ușor mobile, acestea sunt cele care vor executa o mișcare orbitală, de unde și numele aparatului. Este capabilă să se plieze fără probleme pe orice tip de suprafață sau orice tip de material.

Mașina de șlefuit alternativă este recomandată de obicei pentru pregătirea unor suprafețe înainte de lăcuire. Este dotată cu o bandă plată cu hârtie abrazivă, ideală pentru o șlefuire fină a suprafețelor. Diferența între mașina de șlefuit orbitală și cea alternativă este că aceasta din urmă oferă o mișcare longitudinală.

Ce consumabile sunt necesare pentru o mașină de lustruit sau una de șlefuit?

Mașina de șlefuit primește benzi abrazive, al căror grad de șlefuire este mai mult sau mai puțin ridicat. Mașina de lustruit sau de polișat folosește polish. Acesta din urmă se poate prezenta sub formă lichidă (pentru caroseria auto spre exemplu) sau sub formă de pudră (pentru polish marmură).

Vei alege unul din aceste aparate ținând cont de nevoile și cerințele tale, pe cea care se va plia cel mai bine pe nevoile tale de lucru. Având la îndemână uneltele potrivite de lucru vei aduce toate proiectele tale de la stadiu de dorință la stadiul de împlinire.​

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.8 ° C
12.7 °
8.9 °
70 %
0.7kmh
27 %
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...