Transformă-ți grădina de acasă în spațiu de lucru și de relaxare

În ultima vreme petrecem mai mult timp acasă. După ce terminăm programul de lucru de acasă, ne dorim să petrecem timp cu familia și cu prietenii. Transformă-ți grădina astfel încât să poți lucra ziua într-un mediu plăcut și seara să te poți relaxa.

 

Nu trebuie sa investești foarte mult pentru amenajare. Fă-ți un plan și creează zone cu umbră pentru a te proteja de căldura din timpul zilei.

Am pregătit pentru tine câteva idei simple, care te vor ajuta să îți creezi un spațiu primitor și funcțional.

 

  • Fă curățenie. Tunde iarba, aruncă frunzele uscate și renunță la tot ce nu îți este de folos.
  • Fii creativ și transformă obiectele vechi în decorațiuni. Poți realiza ghivece de flori din sticle vopsite sau dintr-un cauciuc uzat, poți amenaja un rond cu flori din pietre de râu sau din cărămizi, sau poți crea o măsuță din lădițe de lemn. Dacă ai un trunchi de copac tăiat, transformă-l într-o măsuță sau într-un suport pentru ghivecele cu flori. Folosește-ți imaginația și găsește o întrebuințare pentru orice obiect vechi.
  • Dacă nu ai deja, plantează copaci, brazi și plante agățătoare pentru a-ți crea, în timp, o zonă cu umbră.
  • Nu planta la întâmplare. Fă-ți o schiță și în funcție de spațiu, alege plantele potrivite pentru grădina ta. Dacă îți dorești și câteva legume, amenajează un spațiu special pentru ele. Nu le planta lângă flori. După ce le-ai plantat, îngrijește-le și udă-le frecvent, mai ales în zilele călduroase.
  • Dacă nu ai o zonă verde care să îți ofere umbra de care ai nevoie în timpul zilei, amenajează-ți un foișor. Acolo poate fi biroul tău în perioada verii. Decorează-l cu ghivece cu flori, plante aromatice și diverse decorațiuni care să te reprezinte. Nu uita că vei avea nevoie și de o priză și lumină pentru serile în care vrei să admiri ploaia de vară de afară.
  • Pentru a te relaxa seara, amenajează-ți o zonă cu fotolii de la emag sau așează în iarbă câteva pături și perne. Admiră stelele împreună cu familia, stați de vorbă, relaxați-vă sau jucați un joc de societate.
  • Transformă-ți grădina în sală de cinema. Ai nevoie de un videoproiector portabil și de un cearșaf alb pe care îl poți prinde de copaci.
  • Dacă vrei să creezi o atmosferă de petrecere, poți pune în copac câteva becuri cu lumină caldă și pe alei felinare sau făclii.
  • Vrei să ai o zonă în care să poți face grătar? Sau o bucătărie de vară? Vei avea nevoie de o chiuvetă, un grătar și un blat pe care poți așeza o plită electrică.

 

Profită de zilele de vară și petrece cât mai mult timp în grădină.

 

Deja ai votat!