De ce ai nevoie de lada frigorifica acasă

De obicei, lada frigorifică este un accesoriu des întâlnit în magazinele alimentare și restaurante. Însă, mai nou, aceasta a devenit apreciată și în locuințele moderne, spațioase, ocupate de familii numeroase. Nevoia de a face provizii și de a păstra mâncare proaspătă la îndemână pentru o perioadă cât mai lungă de timp devine din ce în ce mai acerbă. Această tendință a început cu ani în urmă, însă s-a amplificat în ultima perioadă, pe fondul pandemiei și a condițiilor de izolare la domiciliu impuse în această situație.

Lada frigorifică a devenit aproape la fel de importantă precum frigiderul. Atunci când congelatorul nu este suficient de încăpător, lada frigorifică te ajută să stochezi și mai multe alimente în siguranță. Pe piață există lăzi frigorifice de diferite modele și dimensiuni, de aceea trebuie să îți dai seama care este variata potrivită pentru necesitățile tale.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi o lada frigorifica

Cât de mare este frigiderul tău. În cazul în care ai o combină frigorifică mare și bine organizată, nu vei avea neapărat nevoie de un aparat electrocasnic mare în plus, în același scop. Însă dacă ai un frigider mic sau de dimensiuni normale, o lada frigorifica îți va fi extrem de utilă. Având un spațiu în plus pentru depozitarea alimentelor, te va ajuta să-ți organizezi mai bine frigiderul și congelatorul și să crești eficiența acestora. Trebuie să știi că un frigider burdușit cu mâncare nu poate funcționa la fel de bine față de unul ocupat la jumătate și cu alimentele bine organizate în interior.

Cu ce frecvență faci cumpărături. De exemplu, dacă ești o persoană care cumpără mâncare de pe o zi pe alta, nu vei avea nevoie de un astfel de accesoriu. Însă dacă ești o persoană ocupată și comodă și preferi să îți faci aprovizionarea periodic, o lada frigorifică îți va fi de un real folos. Mai ales daca ai o familie numeroasă și dacă ai copii, ai nevoie să păstrezi mâncare proaspătă la îndemână.

Cât de variat gătești. Dacă îți place să faci mâncare variată și să experimentezi cu gusturile, vei avea nevoie de multe ingrediente disponibile în orice moment. Având o lada frigorifica în casa, îți va fi ușor să păstrezi ingrediente multe și variate, mai ales când frigiderul devine neîncăpător. Nu uita că în lada frigorifica nu păstrezi doar produse din carne, ci și legume sau alte ingrediente precum produse de patiserie, fructe, dulciuri care pot fi congelate.

Cât de mult spațiu ai în locuință. La un apartament mic, de bloc, lada frigorifica nu prea se încadrează în interior. Însă dacă ai o casă sau un apartament generos, poți alege un astfel de accesoriu, ținând cont de dimensiune și culoare. Lăzile frigorifice sunt de diverse dimensiuni și forme – unele sunt dreptunghiulare, late, altele sunt înalte și înguste, iar unele sunt pătrate. Trebuie să calculezi spațiul în care le vei așeza pentru a ști ce să alegi. De asemenea, poți alege culoarea în funcție de interiorul casei. Fie optezi pentru o lada albă, simplă, sau una neagră, într-un decor minimalist, fie pentru una gri într-un decor în stil industrial, sau poți alege o ladă colorată – roșie, de exemplu – pentru un interior retro.

Deja ai votat!