5 × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Programul „Rabla” 2018, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru Mediu, a fost reluat de ieri. Tichetele pentru programul „Rabla” 2018 au fost suplimentate la rectificarea bugetară cu 198 de milioane de lei.

Prima de casare se menţine în acest an la valoarea de 6.500 de lei, fiind acordată în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/kilometru generată de motorul maşinii noi. Prima de casare se acordă pentru automobilele noi al căror motor generează maximum 130 g CO2/km.

De asemenea, cei care vor accesa programul vor beneficia de un ecobonus de 1.000 de lei dacă maşina nouă are un motor care generează maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau de un ecobonus de 1.700 de lei pentru autoturismele cu motor hibrid. Astfel, o persoană fizică poate primi până la 9.200 de lei pentru înlocuirea unei maşini vechi cu una nouă.

Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani, deci să fi fost înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2011.

„Proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare”, este subliniat în ordinul de ministru.

Pentru a obţine prima de casare în programul „Rabla”, persoanele fizice trebuie să stea în România, să n-aibă datorii la autorităţile locale şi să predea la casare un automobil vechi de cel puţin opt ani.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...