19 − 7 =

A password will be e-mailed to you.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat 33.339 de solicitări în cadrul celei mai recente sesiuni de înscrieri în Programul „Rabla pentru electrocasnice”, derulată pe data de 15 iulie.

Voucherele au termen de valabilitate de 15 zile calendaristice de la data publicării listei, acestea putând fi utilizate la comercianţii validaţi până la data de 2 august 2019, inclusiv. „După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii vor verifica în aplicaţie, prin accesarea butonului «Verificare situaţie voucher», utilizând datele personale de identificare sau codul furnizat la înscriere, unde vor regăsi codul voucherului, iar cu acest cod se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit”, notează AFM, într-un comunicat de presă.

Cert este că, în cadrul primei sesiuni, care a avut loc la data de 24 mai, s-au înscris peste 74.000 de persoane fizice, dar din întreaga sumă alocată, de 40 de milioane de lei, s-au cheltuit puţin peste 11 milioane de lei.

Înscrierea pentru cea de-a doua sesiune au avut loc pe 18 mai, când s-au relansat voucherele în valoare totală de peste 28 milioane de lei. Atunci au rezervat vouchere aproximativ 50.000 de români, dar s-au cheltuit doar opt milioane de lei din banii puşi la dispoziţie.

Situaţia este pe cale să se repete şi de această dată, pentru că 1.056 dintre cei care au rezervat voucherele au făcută la valoarea maximă pentru toate produsele din program, respectiv 1.900 de lei. Dacă suma alocată nu va fi cheltuită, AFM va demara o nouă sesiune de înscriere, cu suma rămas, în prima jumătate a lunii august.

Finanţarea în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Voucherele au valori între 200 şi 400 de lei, în funcţie de clasa energetică a produselor cumpărate.

Prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...