Aleşii liberali vor din nou în Parlament

Liberalii botoşăneni au deschis luni competiţia pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. În total, 11 membri ai formaţiunii şi-au exprimat intenţia de a candida pentru un loc în Camera Deputaţilor, iar cinci pentru Senat. Printre aceştia se numără şi actuali parlamentari. Astfel, pe lângă senatorii Viorel Grigoraş şi Corneliu Popescu, în cursa pentru Senat mai vor să intre Cristian Achiţei, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Sorin Cornilă, fost lider al TNL Botoşani şi apropiat al fostului preşedinte Florin Ţurcanu, dar şi Daniela Aramă.

Pe lista pentru Camera Deputaţilor se află deputaţii Costel Şoptică, Verginel Gireadă, Cristian Roman, fostul viceprimar Cătălina Lupaşcu, dar şi Eduardt Cozminschi, Constantin Aslan, Maricel Maxim, Mirela Saucă şi Andreea Suhăreanu. „Mi-am depus candidatura pentru că CV-ul mă reprezintă, ştiu foarte bine tot ce ţine de administraţie şi ce este bine pentru Botoşani. Eu cred că sigur voi ajunge în finală. Am susţinerea tuturor primarilor”, a declarat Verginel Gireadă.

Înscrierile pentru cursa electorală s-au finalizat pe 21 august. În această perioadă se fac sondaje, iar, în funcţie de rezultat se va stabili cine se va afla pe liste. Un aspect care va conta este plata cotizaţiei, cei care nu vor fi la zi neputând concura.

Se revine la votul pe listă

 

Din acest an se va reveni la votul pe listă, renunţându-se la sistemul uninominal. Judeţului Botoşani îi vor reveni şase fotolii pentru deputaţi şi trei pentru senatori. Dacă PNL va obţine un rezultat similar celui de la alegerile trecute, adică în jur de 33%, în Parlament vor intra doi deputaţi şi un senator, aşa că lupta se va da pentru primele locuri de pe liste.

Liderii din teritoriu se tem că le vor fi impuşi şi candidaţi de la centru.

 

– Margarita HÎRTIE

mhirtie@monitorulbt.ro

Deja ai votat!