vineri, martie 29, 2024
AcasăFără categorieCătălin Flutur - Dacă nu o să lucrăm împreună, şansele noastre de...

Cătălin Flutur – Dacă nu o să lucrăm împreună, şansele noastre de dezvoltare vor fi mai mici

Primăria Botoşani a găzduit astăzi o întâlnire de lucru cu firmele interesate de domeniul bioeconomiei. Întâlnirea a fost organizată în cadrul parteneriatului Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani. Întâlnirea în cadrul căreia s-a vorbit despre necesitatea corelării eforturilor în vederea dezvoltării zonei şi valorificării potenţialului agricol a fost moderată de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Flutur, primarul Botoşaniului şi Ioan Lungu, primarul municipiului Suceava. Au fost prezenţi oameni de afaceri din cele două judeţe şi din Republica Moldova, preşedinţii Camerelor de Comerţ şi Industrie, investitori.

Cluster Regional de Bioeconomie Botoșani – Suceava este o structură asociativă între firme private, asociații neguvernamentale și instituții, fiecare cu rol stabilit în dezvoltarea economică a acestei regiuni.

„Încercăm cu toții să facem ceva pentru arealul Botoșani – Suceava, o zonă așa un pic mai vitregită în timp. Dar dacă nu o să avem inițiativă și nu o să încercăm să lucrăm împreună ca fiecare dintre noi cu experiența și expertiza pe care le avem, dacă nu o să lucrăm împreună, șansele noastre de dezvoltare vor fi mai mici”, a declarat Cătălin Flutur.

Fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur a vorbit despre necesitatea valorificării potenţialului agricol al acestei zone şi sprijinirii celor care doresc să investească în domeniu.

„Din mandatul nostru de aleși locali au trecut deja doi ani de zile și dacă ne uităm în urmă avem ce spune bine dar și ce ne reproșa. Vorbesc aici în ceea ce mă privește. Am sperat că vom demara mult mai repede aceste proiecte cluster, din păcate nici la ora asta ghidul nu este operațional. Am plecat la drum cu foarte mult entuziasm, nu mi l-am pierdut”, a spus Gheorghe Flutur.

Oficialul a arătat că în zonă ajung produse din Polonia şi Ungaria, ţări care au o foarte bună expertiză în privinţa asocierilor economice. El i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie o poveste de succes.

„Să punem în valoare această zonă. O vom face împreună.  Aş vrea să permanentizăm aceste discuţii. Noi în România asta am făcut – blocuri cu zece etaje au unităţile de stat  şi băncile, în loc să aibă asociaţia crescătorilor de animale, ca să fiţi forţa. Am schimbat rolurile şi nu a fost corect. Noi administraţiile ar trebui să rezolvăm problemele – curse speciale care să lege Suceava de Botoşani, asfaltarea unor drumuri strategice, infrastructură de irigaţii. Acestea să ne revină nouă ca teme, să le rezolvăm, dar iniţiativa trebuie să vă aparţină dumneavoastră”, a spus, printre altele, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, singura șansă este asocierea care să aibă în centru oamenii de afaceri şi care să beneficieze de sprijinul autorităţilor publice locale.

„Dacă nu o să fim în stare să depăşim orgolii, ambiţii şi să ne unim, o să ne fie doar ciudă pe Cluj, ciudă pe alţii şi noi ce facem?” a concluzionat Gheorghe Flutur.

bty
bdr
bdr
bdr
bdr
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...