Peste 2000 de liceeni botoşăneni vor primi bani de liceu

2.024 de liceeni botoşăneni vor primi în acest an „Bani de liceu”. Potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, au depus dosare 2237 de liceeni, însă 213 nu au fost incluşi în categoria beneficiarilor. În raport cu numărul elevilor care vor primi ajutor lunar de la stat, judeţul Botoşani ocupă locul patru la nivel naţional.

Ajutorul lunar de 250 de lei este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi şi care provin din familii unde venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună. Atât cuantumul ajutorului financiar, cât și plafonul maxim de acordare au fost majorate anul trecut.

Începând cu anul școlar trecut, sprijinul financiar acordat de stat este de 250 de lei, pe durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute.

La începutul anului şcolar trecut, au cerut bani de liceu 2862 de elevi botoşăneni, însă au fost declaraţi eligibili 2404. Peste o sută de elevi au pierdut ajutorul acordat de stat din cauză că au lipsit de la cursuri, ajutorul fiind sistat la 20 de absenţe nemotivate.

Deja ai votat!