„Brigada” botoșăneană de la CFR Cluj a făcut un pas uriaș spre primăvara europeană!

CFR Cluj a trecut la limită în „Gruia” de  Rennes cu 1-0 (0-0) și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeana.

Campionii României s-au impus printr-un gol înscris în minutul 87 de venezueleanul Rondon, acetsa reluând cu capul în plasă o minge venită înurma unui corner bătut excelent de Ciprian Deac. La doar trei minute după golul marcat, fostul jucător al celor de la Gaz Metan Mediaș a încasat un cartonaș roșu și nu va putea juca în nici unul dintre ultimele două meciuri din Grupa E.

În celălalt meci din cadrul Grupei E, Celtic Glasgow s-a impus pe „Olimpico” cu 2-1 în fața celor de la Lazio Roma. În urma victoriei, Celtic a rămas pe prima poziție în grupă, cele 10 puncte câștigate de scoțieni asigurându-le elevilor englezului Lennnon calificarea matematică în faza următoare a competiției.

Pentru ardeleni, calculele calificării sunt extrem de simple. Cele 9 puncte adunate de campioană o pun pe CFR într-o postură favorabilă. „Brigada” botoșăneană de la Cluj se califică matematic în  primăvara europeană dacă obține un singur punct în ultimele două meciuri din grupă, cu Lazio în deplasare și cu Celtic pe teren propriu.

De asemenea, CFR se poate califica și în cazul în care va fi învinsă în ambele partide, în cazul in care Lazio nu va reuși să se impună în Franța pe terenul lui Rennes.

Deja ai votat!