Mai multe parcări cu plată în municipiul Botoşani

sdr

Botoşănenii vor avea la dispoziţie mai multe parcări cu plată. Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a anunţat că, începând cu 1 decembrie, vor fi funcţionale şi noile parcări aprobate de consilierii municipali, respectiv parcarea de pe bulevardul George Enescu, de la intersecţia cu Bulevardul Eminescu, până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina (pe partea magazinului Profi), Piaţa Mare (de la sensul giratoriu Bazar până la Big) şi cea de lângă fostul Cinematograf Luceafărul.

„Se lucrează la fundaţiile pentru parcometre, iar de la 1 decembrie vor funcţiona şi celelalte parcări cu plată. Tot de la acea dată vor deveni funcţionale şi parcările Primăverii (Căminul) şi Griviţa”, a explicat Victor Ivănescu.

Societatea Eltrans a achiziţionat cinci parcometre noi care vor fi puse în parcările centrale. „La noile parcometre există posibilitatea de a se plăti şi cu cardul. Nu am achiziţionat parcometre unde să se poată plăti şi cu bancnote, nu neapărat că ar fi mai scumpe, dar sunt mult mai costisitoare la întreţinut fiindcă bancnotele sunt murdare şi afectează mecanismul de prelucrare a acestora. Am mai vorbit cu colegi din ţară care mi-au spus că mentenanţa ulterioară costă de zeci ori cât parcometrele. La noi parcările fiind mici, nu am scoate nici banii pentru consumabile”, a mai spus Victor Ivănescu.

Taxa în parcările cu plată este de doi lei.

Deja ai votat!