marți, martie 19, 2024
AcasăInternaționalAvion militar rus dispărut de pe radar deasupra Siriei

Avion militar rus dispărut de pe radar deasupra Siriei

O aeronavă militară rusească cu 14 persoane la bord a dispărut de pe radar în noaptea de luni spre marţi în timp ce zbura în spaţiul aerian al Siriei, deasupra Mării Mediterane, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării din Rusia, citaţi de BBC.

„Conexiunea cu echipajul aeronavei I1-20 a fost pierdută deasupra Mării Mediterane”, se arată într-un comunicat emis de Minister.

Incidentul a avut loc luni, la ora locală 23.00, la aproximativ 35 de kilometri distanţă de coasta siriană.

Aeronava Ilyushin I1-20 se întorcea la baza militară rusă din Hmeimim.

Aeronavei i s-a pierdut urma în timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agenţiei ruse de presă TASS.

În momentul dispariţiei aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceză Auvergne, prezentă în zonă.

Momentan nu se cunosc informaţii despre starea celor aflaţi la bord. Autorităţile au lansat o operaţiune de salvare, coordonată de personalul de la baza Hmeimim.

Un purtător de cuvânt al armatei franceze a negat implicarea Franţei. „Armata franceză neagă orice implicare în acest atac”, a declarat acesta.

Reprezentanţii armatei israeliene au refuzat să comenteze incidentul şi implicarea avioanelor sale în atac.„Nu comentăm asupra rapoartelor străine”, au transmis aceştia.

De asemenea, şi reprezentanţii Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americană. Nu avem nimic de adăugat”, a declarat un purtător de cuvânt.

Rusia a iniţiat atacuri militare în Siria în anul 2015, la cererea preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat până în prezent moartea a peste 350.000 de persoane.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...