spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăInternaționalAeroportul din Barcelona blocat de protestatari

Aeroportul din Barcelona blocat de protestatari

Mii de separatiști catalani furioși au ieșit luni pe străzi și au încercat să blocheze aeroportul din Barcelona, după condamnarea a nouă dintre liderii lor la pedepse cu până la 13 ani închisoare petru rolul în tentativa de declarare a independenței Cataloniei, din 2017. Ei au fost găsiți vinovați pentru răzvrătire, după ce în septembrie 2017 au organizat ilegal un referendum pentru independență.

Cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violențelor izbucnite pe străzile din Barcelona, potrivit unui bilanț al cotidianului El País, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme se înregistrează la aeroportul El Prat. Și traficul feroviar a fost afectat de manifestațiile violente de la Barcelona, 50 de curse fiind anulate.

Între protestatari și forțele de ordine au izbucnit ciocniri, iar manifestanții s-au strâns luni seara în fața terminalului 1 al aeroportului. Peste 100 de zboruri au fost anulate.

Forțele de ordine au folosit bastoane în încercarea de a dispersa oamenii care s-au adunat la aeroportul din Barcelona.  Protestatarii s-au strâns în apropierea ieșirii de la metrou, în incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona. Un număr tot mai mare de protestatari veneau către aeroport, astfel că poliția lua în calcul suspendarea circulației metroului.

Aeroportul El Prat este cel mai mare aeroport al Spaniei după numărul de pasageri și unul dintre cele mai mari din Europa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...