marți, martie 19, 2024
AcasăInternaționalTrei diplomaţi americani arestaţi în Rusia

Trei diplomaţi americani arestaţi în Rusia

Trei diplomaţi americani au fost arestaţi luni pentru scurt timp în apropiere de oraşul închis Severodvinsk (nord-vestul Rusiei), care în august a fost scena unui accident cu caracter nuclear legat de un test cu armament secret, au relatat miercuri agenţiile de presă ruse, citate de France Presse şi Reuters.

Cei trei diplomaţi au fost coborâţi dintr-un tren în gara Severodvinsk, întrucât nu dispuneau de autorizaţia necesară pentru a avea acces în acest oraş cu regim închis, acţiunile lor prezentând semne ale unei infracţiuni administrative, indică Interfax în pagina sa electronică.

Conform unei surse anonime, citate de agenţiile ruse de presă, după verificarea documentelor cei trei au fost eliberaţi. Ar fi vorba de trei ataşaţi, între care doi militari, ai Ambasadei americane în Rusia.

La solicitarea AFP, ambasada SUA din Moscova nu a reacţionat imediat.

Severodvinsk, oraş cu 180.000 de locuitori în care se poate intra doar cu o permisiune specială, găzduieşte şantiere navale unde au fost construite cele mai multe dintre submarinele sovietice.

Cinci specialişti ai Agenţiei nucleare ruse Rosatom şi-au pierdut viaţa în accidentul care ar putea avea legătură, conform unor experţi, cu testele rachetei de croazieră „Burevestnik”, una din noile arme „invincibile” lăudate de preşedintele Vladimir Putin.

Autorităţile ruse au negat la început orice fel de contaminare radioactivă, pentru a recunoaşte câteva zile mai târziu o scurtă creştere a radioactivităţii în regiune.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...