spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăInternaționalScăderea susţinerii occidentale se vede pe frontul ucrainean

Scăderea susţinerii occidentale se vede pe frontul ucrainean

Militarii ucraineni își reduc operațiunile pe front din cauza lipsei de asistență externă.

Trupele ucrainene au redus unele operațiuni militare din cauza lipsei de asistență externă, a declarat un general de rang înalt din armată.

Soldații se confruntă, de asemenea, cu o lipsă de obuze de artilerie de-a lungul „întregii linii de front”, a declarat generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi pentru Reuters, citată de Sky News.

„Există o problemă cu muniția, în special cu (obuze) post-sovietice – adică de 122 mm, 152 mm. Și astăzi aceste probleme există pe întreaga linie de front”, a spus el.

Generalul Tarnavskyi a declarat că lipsa de muniție este o problemă „foarte mare” și că scăderea ajutorului militar străin are un impact pe câmpul de luptă.

„Volumele pe care le avem astăzi nu sunt suficiente pentru noi astăzi, având în vedere nevoile noastre. Așadar, le redistribuim. Replanificăm sarcinile pe care ni le stabilisem și le facem mai mici, deoarece trebuie să le asigurăm”, a adăugat el.

Comentariile sale vin după ce parlamentarii republicani din SUA au blocat un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari, iar Ungaria a blocat o finanțare de 50 de miliarde de euro din partea UE pentru Kiev.

 

Ruşii exersează paraşutarea masivă de trupe

 

Armata rusă a anunțat organizarea unui exercițiu militar, pe data de 16 decembrie, care a constat în decolarea simultană a șapte avioane grele de transport An-124-100 „Ruslan” pline cu trupe de desant și care au zburat, în condiții meteo dificile, pe o distanță de peste 1.000 de kilometri. Este prima oară când rușii au reușit decolarea simultană a șapte avioane militare de transport într-un astfel de exercițiu, conform unui comunicat al ministerului rus al Apărării. Ministerul rus al Apărării a publicat inclusiv un clip video cu exercițiul militar. Avioanele au decolat simultan (procedură cunoscută sub numele de „Elephant Walk”/„Mersul Elefantului” în jargonul armatei americane) și au parcurs o distanță de „peste 1.000 de kilometri” cu o viteză medie de 500 de kilometri pe oră și la o altitudine de 4.000 de metri. Scopul exercițiului, conform șefului aviației militare de transport ruse, generalul-locotenent Vladimir Benediktov, a fost testarea nivelului de pregătire a trupelor în ceea ce privește „transferul simultan de personal și de trupe de desant cu echipamentul complet de luptă pe distanțe mari”. Avioanele militare de transport rusești An-124 „Ruslan” au o greutate maximă la decolare de aproape 400 de tone. Ele pot transporta o încărcătură maximă de 150 de tone sau un număr de 88 de militari/parașutiști complet echipați de luptă. Avionul are o viteză maximă de 850 de kilometri pe oră și o rază de acțiune de 7.500 de kilometri.

Deţinuţi retrimişi pe front cu răni nevindecate

 

Luptătorii ruși din unitățile Storm-Z sunt „foarte probabil să fie întorși la sarcini de luptă cu răni nevindecate”, a declarat Ministerul britanic al Apărării, citat de Sky News.

În unele cazuri, membrii unității s-au întors după amputarea unor membre, a adăugat acesta.

O mare parte a unității este formată din recruți condamnați, care sunt „deosebit de predispuși să primească un tratament deficitar”, a spus ministerul, explicând că aceștia nu au adesea actele necesare pentru a avea acces la spitalele militare.

Presa rusă controlată de stat a relatat că există escadroane Storm-Z, că au luat parte la bătălii intense și că unii dintre membrii lor au primit medalii pentru curaj, dar nu a dezvăluit cum sunt formate sau pierderile pe care le suportă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
69 %
2.9kmh
98 %
vin
15 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...