spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTGabriel Oprea pune doi foşti poliţişti şefi la organizaţia din Botoşani a...

Gabriel Oprea pune doi foşti poliţişti şefi la organizaţia din Botoşani a partidului său

Gabiel Oprea încearcă să-şi reconstruiască partidul, UNPR. Astfel, a început reorganizarea la nivel naţional şi local şi se află în plin proces de pregătire pentru alegerile europarlamentare. Fostul vicepremier şi ministru de Interne se bazează în construcţia sa politică pe foşti militari şi poliţişti de carieră. „În ultimele luni, peste 50.000 de persoane au semnat adeziuni la UNPR. Cei mai mulţi dintre noii membri sunt militari şi poliţişti în rezervă. Unii dintre aceştia au fost deja desemnaţi în funcţii de conducere, la nivel naţional şi la nivelul organizaţiilor judeţene şi municipale”, se arată într-un comunicat al UNPR.

La conducerea organizaţiei Botoşani a fost „delegat” fostul agent şef principal de la Poliţia Rutieră Sandu Afrăsinei, în timp ce preşedinte executiv a fost uns colonelul în rezervă Adrian Osolinschi, fostul şef al serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Situaţia de la Botoşani se multiplică în majoritatea judeţelor ţării şi chiar în conducerea centrală.

În ciuda faptului că a dispărut de ceva vreme de pe scena politică din cauza dosarelor penale pe care le are, Gabriel Oprea îşi propune scoruri de 10% la scrutinele de anul viitor, locale şi naţionale.

Oprea a demisionat în septembrie 2016 din Senat, după ce senatorii au respins cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul său, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Pe 2 mai, fostul ministru de Interne şi fost vicepremier a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în cazul lui Bogdan Gigină, poliţistul de la Rutieră care făcea parte din coloana sa oficială, ulterior, dosarul a fost retrimis la DNA pentru refacerea probatoriului.

Fostul ministru de Interne a fost cercetat şi pentru abuz în serviciu în acest dosar. Salvarea a venit de la Curtea Constituţională, care a decis că abuzul în serviciu este faptă penală doar dacă se încalcă o lege ori ordonanţă a guvernului, nu şi încălcarea unor alte acte normative, cum sunt hotărârile Guvernului.

În luna martie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redeschis un dosar al lui Gabriel Oprea.

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne. Plângerea, depusă în 2016, fusese clasată de Parchetul General un an mai târziu.

Oprea mai este este judecat şi în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de fostul ministru.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...