spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTCum poţi scăpa de hemoroizi

Cum poţi scăpa de hemoroizi

Uneori dureroşi, alteori deranjanţi, hemoroizii pot apărea ca urmare a unei cauze pe care o prevezi sau aparent din senin. Poate părea dificil să îi aduci în discuţie, însă este necesar, odată ce ai constatat unul dintre simptome.

Ca să ne dăm seama despre natura lor, hemoroizii pot fi externi sau interni. Cei externi au simptome evidente, manifestate prin dureri. Hemoroizii interni sunt greu de simţit sau văzut. Singurul potenţial semn al existenţei lor este scaunul cu sânge – care poate însemna un alt diagnostic.

Avem o veste bună. Hemoroizii interni sau externi pot fi trataţi fără intervenţii chirurgicale ce necesită zile libere de concediu medical. Atâta timp cât urmezi instrucţiunile, vei ameliora şi apoi elimina hemoroizii din viaţa ta. Cum?

Reglează-ţi alimentaţia

Un regim alimentar sănătos ce funcţionează ca metodă de tratare a hemoroizilor, dar şi ca intrument de prevenţie. Printre cele mai recomandate alimente sunt:

  • Cerealele integrale, orezul bun şi legumele proaspete. Mai exact, fibrele ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic.
  • Sucurile din cireşte, coacăze, mure şi afine. Acestea conţin vitamina C, care ajută la ameliolarea durerilor locale. Îi reduc inflamaţiile venelor care provoacă hemoroizii.
  • Uleiul de măsline, apa plată, piperul cayenne şi sucul de lămâie susţin procesul de vindecare a organismului.
  • Alimentele bogate în fier ajută la prevenirea hemoroizilor şi la echilibrarea sistemului sangvin. Ficatul de pui, prunele, migdalele, sfecla, cartofii la cuptor şi broccoli sunt doar câteva dintre aceste surse de fier.
  • Iaurtul previne constipaţia şi, astfel, minimizează riscul de apariţie a hemoroizilor.
  • Usuturoiul repară ţesuturile şi organele rănite şi, implicit, zona rectală.

Foloseşte tratamente naturiste

Tratamentele naturiste sunt eficiente, mai ales când hemoroizii deja se micşorează. Printre acestea se numără:

  • Băile de pelin şi ceaiul din coajă de stejar au efect cicatrizant pentru ţesuturile afectate de hemoroizi.
  • Ceaiurile de coada şoricelului, troscot şi tătăneasă se consumă sub formă de infuzie.
  • Frunzele de aloe vera sunt benefice pentru că tratează umflăturile şi hemoroizii care sângerează.
  • Frunzele de varză, folosite prin aplicare, sunt metode de tratament cu succes ştiute de mai multe decenii.
  • Băile de şezut cu mai multe plante sunt recomandate pentru o calmare a zonelor iritate.
  • Cataplasmele pe bază de argilă folosite zilnic tratează zonele inflamate.

Fă mişcare

Mişcarea este benefică indiferent dacă ai hemoroizi interni sau externi ori vrei să îi previi. Pe lângă avantajele clasice ale sportului, ai parte şi de un organism energizat, tonifiat. Îţi recomandăm să alegi exerciţii cu intensitate medie, care nu implică transpiraţie sau ridicat de greutăţi. Plimbările şi alergările uşoare sunt soluţii la îndemână.

Chiar şi când nu faci mişcare, îţi recomandăm să eviţi să stai pe scaun sau în picioare, ca să eviţi dezvoltarea sau reapariţia hemoroizilor. Fă pauze cât mai dese şi fă plimbări, ca să eviţi acumulările locale de sânge.

Nu uita de medicul specialist pentru tratarea hemoroizilor

Toate aceste tratamente se completează unul pe celălalt, însă acestea nu vor fi la fel de eficiente dacă nu apelezi la un medic specialist. Clinica Proctoline este specializată în domeniul hemoroizilor de mulţi ani, iar personalul îşi îndreaptă atenţia către fiecare pacient.

Tehnologia şi medicina au evoluat, aşa că tratamentele se pot face în mai multe şedinţe cu laser. Nu vei avea parte de intervenţii chirurgicale, ci de soluţii dintre cele mai recent descoperite. Alege metodele complete de tratare a hemoroizilor!

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...