luni, mai 20, 2024
AcasăLocalDrumari învinşi de natură. Drum naţional închis în ciuda intervenţiei cu cinci...

Drumari învinşi de natură. Drum naţional închis în ciuda intervenţiei cu cinci utilaje (VIDEO)

Drumarii s-au declarat învinşi de natură pe Drumul Naţional 29, ce leagă Răchiţi de Săveni. Este primul drum închis de zăpadă în judeţ de la debutului codului galben.

Practic orice efort al drumarilor de a curăţa drumul primea un „răspuns” de două ori mai puternic din partea naturii. „Trebuie să trecem în continuu cu utilajele. Dacă ne oprim, cât de puţin, se aşează aproape tot înapoi. Bate un vânt cu peste 70 de kilometri pe oră. Avem o autofreză în acţiune, două UNIMOG-uri şi două utilaje de la terţi. Încercăm din răsputeri să ţinem drumul deschis. Suntem de duminică la amiază şi nu plecăm până nu terminăm. Până dimineaţă curăţăm”, a spus Andrei Bucşă, şef bază Botoşani Drumuri Naţionale.

drum închisLa un moment dat, drumarii s-au văzut nevoiţi să dea şi la lopată. Asta după ce chiar un utilaj de la deszăpezire a rămas împotmolit. Într-un vârf de rampă, între Unţeni şi Botoşani, şoferul utilajului a intrat cu roţile din stânga în şanţul de pe marginea drumului. Cu toate eforturile acestuia, autospeciala încărcată cu nisip şi sare s-a încăpăţânat să rămână împotmolită. Toate celelalte echipaje s-au adunat la faţa locului pentru a-şi ajuta colegul înzăpezit. Asta mai ales pentru că lama bloca unicul fir de trafic din zonă şi exista riscul ca zăpada spulberată de pe câmp să devină prea mare şi pentru utilajele ajunse la faţa locului.

În cele din urmă, din fericire, drumarii au reuşit să îşi scoată colegul, dar au realizat că munca le era în zadar, din cauza vântului mult prea puternic.

Drum închis până marţi dimineaţă

drum închisUlterior, aceştia au decis ca până marţi dimineaţă la ora 8 drumul să fie închis tuturor categoriilor de autoturisme.

Meteorologii au emis un COD GALBEN de intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate și viscol pentru județul Botoșani. Avertizarea este valabilă de duminică, de la ora 18:00, până marți, la ora 10:00.

Meteorologii au anunțat că, în următoarele ore, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, care local va atinge 10-15 cm.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-70 km/h, viscolind zăpadă și reducând vizibilitatea.

drum închis drum închis drum închis drum închis

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.5 ° C
19.6 °
17.7 °
61 %
2.9kmh
77 %
lun
17 °
mar
24 °
mie
24 °
joi
24 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...