spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocalZeci de vârstnici internaţi din cauza pneumoniilor

Zeci de vârstnici internaţi din cauza pneumoniilor

Virozele continuă să facă victime printre botoşăneni. În cea de-a doua săptămână a noului an, 1561 de persoane au fost diagnosticate cu afecţiuni respiratorii, iar 169 dintre acestea au avut nevoie de internare în spital.

989 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 12 dintre acestea au avut nevoie de internare. Aproape jumătate dintre bolnavi, respectiv 492, sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani. Alţi 315 bolnavi au între 15 şi 49 de ani, în timp ce restul au peste 50 de ani.

Cei mai mulţi bolnavi care au avut nevoie de internare în spital au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Astfel, dintre cele 476 de persoane care au primit acest diagnostic, 142 au rămas în spital. De această dată cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârste peste 65 de ani, respectiv 97.

De asemenea, 96 de persoane au fost diagnosticate cu gripă în urma testelor rapide. 15 dintre acestea au avut nevoie de internare în spital. Cele mai multe multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani.

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor să aibă mare grijă la alimentație şi la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
39 %
3.1kmh
90 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...