spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocalCirc între consilieri în şedinţa de Consiliu Local (video)

Circ între consilieri în şedinţa de Consiliu Local (video)

Apropierea alegerilor locale nu a trecut neobservată în plenul CL, unde atmosfera devine din ce în ce mai tensionată. Cu aproximativ două luni rămase până la data alegerilor, contrele dintre reprezentanții PNL și PSD s-au intensificat în cadrul consiliului municipal.

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare aferente lunii martie, la sesiunea de interpelări, aleșii locali s-au „dezlănțuit”. Controversa a început de la amintirea tramvaielor și problemele pe care le mai ridică astăzi calea de rurale sau refugiile încă existente pe raza municipiului Botoșani.

„Multitudinea de interpelări, de întrebări și de declarații publice pe care le-am primit în anii 2019 și 2020, mai ales în 2020, pentru că a fost un an electoral, vizavi de refugiile respective. Din păcate, chiar dacă au început să se scoată în momentul de față, am avut foarte multe evenimente nefericite, foarte multe accidente în zona acelor refugii”, a spus Cătălin Flutur.

„Mai săreau tramvaie”, a fost replica ironică a lui Gabriel Tanasă, președinte de ședință și consilier local PSD, care a amintit astfel de perioada mandatului lui Flutur în care s-au produs numeroase accidente cu vechile tramvaie.

„Foarte bine că mi-ați adus aminte. Săreau tramvaiele, acolo au fost chiar foarte multe interpelări și aveați mare, mare dreptate. Am zis atunci cum facem ca să găsim o soluție. După patru ani, am rămas cu aceleași nouă autobuze pe care le-am adus atunci ca să nu mai sară tramvaiele. Pardon, ați mai luat două. Stăm în 11 autobuze și de atunci nu s-a întâmplat nimic nici cu tramvaiul”, a explicat Cătălin Flutur.

Ulterior, s-au încins spiritele între mai mulți consilieri PSD și PNL, iar acuzele dintre cele două tabere nu au mai putut fi deslușite. Tot Gabriel Tanasă, cel care, practic, a și iscat cearta i-a și pus capăt, dând autoritar cu palma în masă. „Mai sunt două luni în care o să pun interpelări, după aia o să primesc”, a conchis Flutur, candidatul PNL pentru primăria municipiului Botoșani.

„În momentul în care se fac declarații politice opriți microfonul, nu stați degeaba”

Mai departe, Eugen Țurcanu, un alt consilier local din partea PNL, a avut mai multe interpelări legate de activitatea primarului din ultimii patru ani. În timpul acestora a fost întrerupt de mai multe ori de președintele de ședință.

„Vă rog să vă limitați strict la atribuțiile dumneavoastră de consilier local, membru în Biroul Municipal al Partidului Național Liberal sunteți pe strada Teatrului, aici sunteți în ședința de Consiliu Local. Reveniți-vă, ați luat-o pe căi greșite. Reveniți la buna credință și faceți administrație, nu politică. Colegii de la IT, vă rog frumos ca în momentul în care se fac declarații politice opriți microfonul, nu stați degeaba. În acest moment vă rog frumos să tăiați microfonul domnului consilier Eugen Țurcanu”, a fost mesajul lui Gabriel Tanasă.

Lui Țurcanu nu i-a fost tăiat microfonul, iar contrele au continuat între consilieri. În amalgamul replicilor politice, un alt consilier local PNL a intervenit pentru a clarifica situația și a aduce lămuriri cu privire la regulile de desfășurare ale unei ședințe CL. „La interpelări avem și dreptul să facem declarații politice, acceptați acest lucru fiindcă așa scrie în regulamentul nostru”, a spus Cătălina Lupașcu.

„Pietrele vă mai lipsesc și crucea”

Primarul Cosmin Andrei a luat cuvântul pentru a răspunde interpelărilor, dar și pentru a taxa atmosfera tensionată și disputa politică.

O să încerc să răspund interpelărilor dumneavoastră, dar țin să precizez că o parte sunt declarații politice. Spiritele s-au încins, înțeleg acest aspect, suntem în pragul campaniei electorale și nu știu dacă am cum să abordez toate subiectele pe care le-ați ridicat, seamănă cu o conferință de presă la partid, lucru care e cel puțin penibil. Îmi e și rușine de colegii noștri care au venit să discute aici subiecte administrative și asistă la tot circul ăsta «cu dați-mi, dați-mi», informații care sunt publice, le cunoașteți, numere de înmatriculare, mărimea de la pantofi, dioptrii”, a fost răspunsul primarului Cosmin Andrei.

Țurcanu s-a arătat nedumerit de răspunsul primarului și a susținut că îi este încălcat dreptul a fala informațiile solicitate în cadrul interpelărilor.

„Răspund aspectelor serioase, că declarații politice sau ironii din astea… pietrele vă mai lipsesc și crucea și să fiți fericiți că v-a ieșit ședința de Consiliul Local”, a replicat Cosmin Andrei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...