spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalParcul de pe versantul Pacea, de la așteptări mari la obstacole neprevăzute...

Parcul de pe versantul Pacea, de la așteptări mari la obstacole neprevăzute (video)

Prezentat mai întâi ca un proiect îndrăzneţ, apoi ca o mare realizare, cel mai mare parc de aventură din Moldova pare că nu va ajunge la rezultatele închipuite.

Astfel, finalizarea lucrărilor la cel mai mare parc de aventură din Moldova, care ar fi trebuit să fie gata la finalul anului 2023, s-a amânat pentru jumătatea anului 2024. La ultima vizită pe șantier, respectiv în luna octombrie a anului 2023, primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susținea că termenul de inaugurare este fixat pentru începutul acestui an, după obținerea tuturor avizelor, dar s-a dovedit că natura nu este de aceeași părere.

Parcul începea să o ia la vale

În luna februarie a anului în curs, muncitorii trebuiau să se ocupe de o alunecare de teren. Fenomenul surprinde doar autoritățile și asta deoarece botoșănenii cunosc deja situațiile precedente în care și Cimitirul din imediata vecinătate risca să o ia la vale.
„Problema micii alunecări de teren va fi rezolvată prin intervenții minore, constând în montarea unui tub de dren. Stadiu fizic lucrări: 85%. Rest de lucrat: montarea echipamentelor care au fost aduse deja în depozit, finalizarea pavajelor. Termen finalizare lucrări: iunie 2024”, au fost răspunsurile din partea reprezentanților primăriei în privința stadiului de pe șantier”, au fost răspunsurile transmise de reprezentanții primăriei în luna februarie.
Reporterii „Monitorul” au încercat să obțină un punct de vedere din partea primarului Cosmin Andrei cu privire la starea actuală a terenului, dar nu au primit nici un răspuns până în momentul publicării materialului.

Bănci inteligente montate invers

O altă lună, o altă problemă apărută în parcul de pe versantul Pacea, respectiv băncile inteligente. Deși ideea de a adăuga un element modern și ecologic în parc suna promițător, montarea lor stă sub semnul întrebării.
În plin șantier, printre grămezile imense de piatră, zona a fost dotată cu bănci inteligente. Trecând de acest aspect, băncile au fost așezate greșit. În mod ideal, băncile care se alimentează cu energie solară ar fi trebuit să fie orientate către sud pentru a beneficia de expunerea maximă la soare, însă s-a procedat fix invers, reducând, cel mai probabil, eficiența lor energetică.
Până în momentul publicării materialului, Cosmin Andrei nu a oferit informații nici în privința băncilor.

Parcul vine în completarea Zonei de Agrement Cornișa

Întins pe 21 de hectare, Versantul Pacea ar urma să fie un complex în completarea Zonei de Agrement Cornișa. Valoarea proiectului este de 14 milioane de lei și a fost finanțat din fonduri europene. Parcul de aventuri va cuprinde 4 foișoare, 12 grătare cu mobilier, 40 mese picnic, 62 bănci smart, skatepark (1.467 mp), zonă pentru jocuri de iarnă – pârtie săniuș și tubing (2.200 mp), Loc de joacă pentru copii (2.000 mp), Zonă paintball (5.000 mp).
Totodată, mai sunt prinse în proiect și o zonă de escaladă (172 mp), piste pentru tir cu arcul (562 mp), 2 căsuțe în copaci, zonă de tiroliană, terenuri de sport – fotbal și baschet (2.091 mp), labirint (920 mp), alei pietonale, piste de alergare și pentru biciclete/role.

Pasaj subteran între Cornișa și parcul de pe versantul Pacea

În acest proiect este cuprins și un pasaj subteran care va lega Cornișa de noul obiectiv. Zeci de botoșăneni își pun viața în pericol traversând neregulamentar drumul național ce vine dinspre Suceava și intră în municipiu. În zona dintre Cornișa și Pacea oamenii fac slalom printre mașinile care trec în viteză. Subtraversarea va face posibil accesul în siguranță dintr-o zonă în alta atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. Proiectul cuprinde amenajarea a 13,5 kilometri de pistă pentru biciclete, cu trei ramuri care vor avea ca punct final Parcul Cornișa.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...