marți, martie 19, 2024
AcasăNaționalPSD a depus moțiunea de cenzură pentru demiterea lui Florin Cîțu

PSD a depus moțiunea de cenzură pentru demiterea lui Florin Cîțu

PSD a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită astăzi în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată.

“Am depus moțiunea de cenzură. Vreau să mulțumim partenerilor sociali care au contribuit la textul moțiunii. Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a declarat prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a mai declarat că probabil moțiunea va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Sorin Grindeanu speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

„Eu aș face un apel la ei să facă ceea ce e corect pentru România și anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant și care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a spus acesta.

Întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alți parlamentari să voteze moțiunea, Grindeanu a răspuns că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut negocieri: „din câte știu, colegii de la AUR vota această moțiune, probabil vor fi colegi parlamentari și din grupul minorităților care vor vota această moțiune. În ceea ce privește parlamentarii din arcul guvernamental nu vreau să intru în amănunte”, transmite Mediafax.

Potrivit textului consultat de Digi24.ro, care începe cu versuri din George Bacovia, social-democrații acuză guvernul că duce economia țării „spre prăpastie cu o viteză uluitoare” și că nivelul de trai al românilor se prăbușește. Ludovic Orban a anunțat că toți parlamentarii liberali vor fi chemați la lucrări până la finalul sesiunii și că vor vota împotriva moțiunii.

Textul moțiunii începe cu un citat din poetul George Bacovia, cunoscut pentru versurile sale pesimiste și viziunea sumbră asupra lumii: „Prin fumul de țigări, ca-n nouri, / Gândeam la lumi ce nu există…” George Bacovia – ”Seară tristă”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...