spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăNaționalCe instituție oficială se ocupă cu reglementarea tehnologiei inteligenței artificiale

Ce instituție oficială se ocupă cu reglementarea tehnologiei inteligenței artificiale

România are în 2024 patru runde de alegeri, inclusiv prezidențiale. Mai jos vom prezenta instituția oficială se ocupă cu reglementarea tehnologiei AI (inteligența artificială).

Este vorba despre Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială a Senatului României.

Președintele este Marius Humelnicu, senator PSD de Galați și fost fotbalist la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept, în anul 2007, și-a întrerupt cariera sportivă, potrivit Economedia.

La capitolul studii, Humelnicu bifează, potrivit CV-ului său, absolvirea unui liceu cu profil sportiv. Este licențiat în Inginerie managerială și tehnologică la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și dublu masterand: în drept și administrație publică europeană (Universitatea Danubius din Galați) și… siguranța și performanța circulației rutiere la Facultatea de Mecanică a Universității „Grigore Asachi” din Iași.

A mai absolvit și alte cursuri care nu au nicio legătură unele cu celelalte, sau, împreună, cu studiile sale. De pildă, în 2012 face un Curs de perfecționare „Responsabil cu gestionarea deșeurilor”, apoi în 2014 unul de Arhivarea electronică și arhivarea clasică a documentelor. De asemenea, este posesorul unui certificat de evaluator de evaluatori, obținut în 2015.

Experiența sa profesională variază de la sport de performanță (1991-2007) la consilierea de parlamentari. A fost city manager și viceprimar al orașului Galați, șef la Autoritatea Rutieră Galați  și de două ori secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Cine este vicepreședintele

Vicepreședintele Comisiei e senatorul USR Raoul-Adrian Trifan. Are o diplomă de bacalaureat și mai multe cursuri în domeniul IT, iar între 2008 și 2020 a fost angajat în mai multe poziții de lead în domeniu. Nu a absolvit o facultate, potrivit CV-ului.

Secretarul Comisiei este Adrian Hatos (PNL) – profesor universitar la Universitatea din Oradea, unde este director al Școlii doctorale de Sociologie. Membru al CNATDCU, Hatos este licențiat în sociologie, la UBB Cluj, unde a obținut și un doctorat. În plus, Hatos are un master în managementul resurselor umane obținut tot de la UBB Cluj.

Din Comisie mai face parte, de pildă, senatorul PSD Maricel Popa, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași. Și care a plecat din funcție cu tot cu pagina de Facebook „Consiliul Județean Iași”, care și-a schimbat numele în „Senator Maricel Popa”, potrivit Libertatea.

Specializările membrilor comisiei, așa cum reies din biografiile lor publicate pe site-ul Senatului:profesor de istorie (AUR), ofițer MApN, absolvent de studii de securitate (PSD), contabil cu studii de inginer (PNL), absolvent de construcții și ASE (PSD), antreprenor cu doctorat în studii economice (USR), mecanic auto (PSD, fost ALDE, fost PNL, fost PDL), inginer cu doctorat în radiocomunicații și absolvent de cursuri de studii de securitate (PSD) și economist (USR).

Potrivit Regulamentului afișat pe site-ul Senatului, Comisia pregătește activitatea de legiferare și realizează funcția de control parlamentar asupra activității Guvernului în implementarea politicilor privind:

  •  societatea informațională,
  • serviciile poștale,
  • tehnologia informației și comunicaţiilor,
  • tehnologii avansate specifice domeniului,
  • alinierea la reglementări, respectiv la standardele internaționale și proprietatea intelectuală în domeniu,
  • concurența în sectorul comunicațiilor electronice și în sectorul serviciilor

poștale;

  • domeniul inteligenței artificiale.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...