marți, martie 19, 2024
AcasăPrima PaginăVieţi de copii pierdute pe drumuri (video)

Vieţi de copii pierdute pe drumuri (video)

♦ Trei copii şi-au pierdut viaţa pe parcursul acestei luni după ce au fost victime ale unor accidente petrecute pe drumurile din judeţ
♦ Cel mai recent caz s-a petrecut în acest weekend, când un băiat de 14 ani a murit după ce maşina în care se afla  s-a dat de mai multe ori peste cap

Ultimele săptămâni au adus un adevărat val de tragedii pe drumurile din judeţ. Astfel, după o perioadă în care numărul accidentelor a fost extrem de redus din cauza restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţe militare, relaxarea măsurilor a venit la pachet cu un val de tragedii. Astfel, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost victime ale unor accidente rutiere petrecute pe drumurile din judeţ. Din nefericire, în ultimele săptămâni mai mulţi copii au murit după ce au fost implicaţi în evenimente rutiere.

O astfel de tragedie s-a petrecut şi în seara zilei de sâmbătă. Un copil în vârstă de doar 14 ani a decedat după ce a fost victima unui accident cumplit. Evenimentul rutier s-a petrecut în centrul localităţii Cristeşti, în timp ce un Peugeot 206, condus de o tânără de 22 de ani, rula cu viteză pe un drum cu pietriş din localitate. În maşină se mai aflau trei minori, doi băieţi, verişori ai şoferiţei, în vârstă de 14 şi respectiv 16 ani şi o fata de 16 ani.

La un moment dat tânăra de la volan a pierdut controlul maşinii, iar autoturismul s-a dat de mai multe ori peste cap. Ulterior acesta a aterizat pe cupolă.

Copil scos din maşină de localnici

În urma accidentului toţi cei patru ocupanţi ai maşinii au fost răniţi, însă, băiatul de 14 ani a suferit răni mai grave. Acesta a fost scos din maşină de localnici şi transportat cu o maşină privată la Urgenţe. Traumatismele suferite de copil au fost, însă, atât de grave încât acesta a ajuns în stop cardio respirator în grija medicilor.

„De la faţa locului am preluat trei victime, doi minori şi un adult. Din păcate, un al treilea minor, a fost transportat cu o maşină privată la Urgenţe, unde nu s-a mai putut face nimic pentru el. Celelalte victime sunt politraumatizate, dar stabile”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Pe numele şoferiţei a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tragedii similare în judeţ

Tragediile în care au fost implicaţi copii au înroşit şoselele judeţului. Micuţii au fost, mai mult ca niciodată, victime ale neatenţiei adulţilor sau a lipsei de supraveghere.

La mijlocul lunii august, un copil în vârstă de 11 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit în plin de un tren Regio care asigură legătura între Botoşani şi Bucureşti. Accidentul s-a produs la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Cătămărăști Deal. Copilul, care căra o roabă de gunoi, a încercat să traverseze calea ferată chiar în momentul trecerii garniturii. Impactul a fost devastator, copilul fiind aruncat la mai bine de 10 metri, iar roaba cu care se deplasa a fost găsită de polițiști la 50 de metri distanță. Moartea copilului a fost instantanee.

Fetiţă lovită de maşină în timp ce încerca să traverseze prin loc nepermis

Tot la mijlocul lunii, o fetiţă de şapte ani a murit după un accident grav. Incidentul a avut loc pe DJ 282, în Hlipiceni. Un tânăr de 23 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a observat fetița care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure. Potrivit polițiștilor, fata a ieșit dintr-un magazin și a încercat să traverseze drumul în fugă, prin spatele unui autoturism parcat.

Săptămâna trecută, un băieţel în vârstă de doar trei ani, a ajuns la Urgenţe după ce a fost lovit în plin de o maşină. Doar norocul a făcut ca şoferul să circule cu prudenţă în acel moment. Astfel, impactul nu a fost unul foarte violent, dar copilul a suferit mai multe răni.

O zi mai târziu, doi bebeluşi, gemei, au ajuns şi ei la spital, după ce maşina în care erau a fost implicată într-un carambol rutier la intrare în Roma.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...