spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalDoi deputaţi botoșăneni prinși într-o mașină furată

Doi deputaţi botoșăneni prinși într-o mașină furată

Doi palamentari botoşăneni au avut parte de o experienţă jenantă în acest weekend. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, dar şi deputatul Dan-Constantin Șlincu, au fost găsiţi într-o maşină care figura ca furată.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, în județul Iași. În jurul orei 20:30, s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A6 (fabricat 2009), înmatriculat în România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul respectiv figurează cu alertă în SIS-bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016.

Potrivit site-ului sursazilei, în autoturism se aflau Marius Budăi și Dan-Constantin Șlincu, ambii membri ai Parlamentului României. Cei doi au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte diplomatice. Autoturismul este înmatriculat în România încă din anul 2015, pe numele lui Șlincu.

În acest caz, polițiștii de frontieră au deschis dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire, iar mașina a fost confiscată și dusă la sediul PTF Sculeni.

Marius Budăi a crezut că este victima unei farse

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a susținut pentru acelaşi site, că mașina furată în care a fost surprins la frontiera Sculeni a fost cumpărată din România și a mai trecut prin vamă fără a avea însă probleme până acum. „Eram pasager în mașina colegului meu. Mă întorceam de la Chișinău, de la o acțiune. Cu surprindere am aflat că este furată. Am crezut că este o farsă. Colegul meu are toate actele. A cumpărat mașina în 2015 de la o persoană din Galați. Este cumpărător de bună-credință, el este păgubit în această chestiune. Nu este prima dată când iese cu mașina din țară. Vă dați seama câți ani sunt de când a cumpărat-o?”, a declarat Marius Budăi pentru sursa citată.

„Am fost înşelat”

Dan Şlincu a precizat, pentru Monitorul de Botoşani, că a achiziţionat maşina în urma unui anun de pe un site de specialitate, în urmă cu mai bine de opt ani. Parlamentarul deţine maşina din anul 2015. Atunci a cumpărat-o de la o persoană din Galaţi în urma unui anunţ de pe un site de specialitate. Acesta a făcut actele de vânzare-cumpărare şi de atunci a circulat cu maşina în ţară şi peste hotare fără nici cea mai mică problemă. Nici măcar cu o zi înainte, când a ieşit prin aceeaşi vamă. „Am ieşit anual cu maşina din ţară. Şi acumPână la urma urmei eu consider că am fost înşelat. Vânzătorul a fost de rea-credinţă şi mă voi îndrepta împotriva dânsului în instanţă. Aştept ca organele de cercetare penală să îşi facă datoria”, a spus Dan Şlincu, pentru Monitorul de Botoşani.

Cei doi parlamentari au fost nevoiţi să cheme o cunoştinţă în ajutor. Aceştia au fost luaţi cu maşina din punctul de trecere al frontierei, unde au rămas cu tot cu bagaje.

Marius Budăi nu a răspuns la telefon pentru un punct de vedere.

PSD Botoșani, lovit din toate părțile

Potrivit Sursazilei, Dan-Constantin Șlincu este cunoscut drept omul de casă al președintelui CJ Botoșani, Doina Federovici. Aceasta a declarat, în urmă cu câteva zile, că ar fi vizată de DNA într-un dosar de corupție, care privește Spitalul Județean Botoșani, aflat în subordinea CJ.

Procurorii DNA Suceava au făcut miercuri zeci de percheziţii în dosar. Mai mulți angajaţi din spital au fost implicați în fraudarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Trei dintre descinderi ar fi vizat-o chiar pe Doina Federovici. Mascaţii au fost la ea acasă, în biroul ei de la CJ, dar şi la sediul partidului PSD, pe care îl conduce.

De celaltă parte, Marius Budăi a fost promovat şi apoi susţinut de Doina Federovici, inclusiv în timpul scandalului în care a fost acuzat că şi-ar fi hărţuit colege de partid. Şefa de partid de la Botoşani s-a abţinut să facă orice declaraţie, preferând, în ciuda scandalului la nivel naţional, să îşi apere colegul, decât femeile din partid.

Fostul ministru al Muncii a demisionat abia după scandalul azilelor groazei, însă şi atunci, doar ca urmare a presiunilor la nivel naţional.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...