spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalDezvăluiri șocante în scandalul angajării trucate de la Primărie. De ce au...

Dezvăluiri șocante în scandalul angajării trucate de la Primărie. De ce au fost plantați crinii pe bulevard

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, președintele organizației municipale a PSD Botoșani, a fost plasat vineri sub control judiciar în urma unui scandal de corupție care a izbucnit în jurul unei presupuse favorizări a unei candidate la un post de consilier la Direcția de Taxe și Impozite din Botoșani.

Potrivit informațiilor furnizate de anchetatori, edilul ar fi furnizat subiectele examenului respectiv candidatei, iar aceasta ar fi obținut fraudulos postul.

Cel care a oferit probele indubitale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție este chiar soțul candidatei, aflați în prezent în proces de divorț. Conform Știrile ProTV, bărbatul susține că edilul a avut o relație apropiată cu soția sa și că aceasta ar fi primit subiectele cu trei zile înaintea susținerii examenului.

Anchetatorii au descoperit că soțul candidatei a intrat în posesia documentelor conținând variantele de subiecte cu o zi înainte de examen. Informațiile indică faptul că aceste documente au fost furnizate soției sale de către edil, iar ulterior au fost depozitate într-un imobil din municipiul Botoșani. Bărbatul a confirmat că primarul l-ar fi ajutat pe soția sa să obțină locul de muncă la stat.

„Relația lor a început în iunie 2021 și concursul a fost în septembrie. Atunci era dragostea aia la început. La ea a fost aranjat. Aranjat de la cap la coadă. A avut subiectele înainte. A venit cu subiectele cu trei zile înainte. Avea subiectele în mână”, a declarat Cristian H. pentru ObservatorNews.ro.

N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”

El a mai povestit că primarul a plantat pe bulevardul Mihai Eminescu mii lalele şi crini imperiali pentru soția lui. „Botoșaniul are lalele și crini imperial pe bulevard doar pentru că îs florile preferate ale soției mele. N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”, a mai povestit bărbatul pentru Știrile ProTV.

Anul trecut, Primăria municipiului Botoșani a plătit peste 150.000 de lei pentru mii de lalele și crini plantați pe Bulevardul Mihai Eminescu. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei, plantarea crinilor a făcut parte dintr-un proiect privind amenajarea a aproximativ 1.350 de metri pătrați de spațiu verde. În total, pe tronsonul dintre liceele „Antipa” și „Luchian” au fost plantați 11.600 de bulbi de crin și 23.100 de bulbi de lalele. Valoarea estimată a achiziției a fost de 129.500 de lei la care se adaugă TVA.

Primarul s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PSD

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, lider al filialei municipale a PSD, a fost plasat sub control judiciar și a anunțat că se autosuspendă din toate funcțiile deținute în partid, colaborând cu anchetatorii pentru clarificarea situației. Cosmin Andrei, președintele Organizației Municipale PSD Botoșani din octombrie 2023, a fost ales primar pe lista PSD în 2020. Acesta se află la primul mandat, după ce a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Botoșani timp de opt ani.

Potrivit declarației de avere, primarul nu deține terenuri sau proprietăți, având un împrumut de 50.000 de lei în nume personal, iar veniturile sale anuale se ridică la 154.261 de lei, provenind din indemnizația de primar.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...