spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăRețeta ZileiDulceaţă de ardei iuţi

Dulceaţă de ardei iuţi

Ingrediente: 1 kg ardei iuţi, 1 kg zahăr, 1 l oţet

 

Mod de preparare: Tăiem codiţele ardeilor, îi tăiem în două pe lung şi cu lama unui cuţit îi curăţăm de seminţe. Punem ardeii în vasul robotului şi îi mărunţim. Fierbem oţetul împreună cu zahărul până obţinem un sirop. Punem ardeii în siropul format şi fierbem în continuare. Când dulceaţa începe să se lege facem probă că la dulceaţa obişnuită şi scoatem o linguriţă de dulceaţă pe o farfuriuţă. Dacă dulceaţa este gata ea se va strânge ca într-o picătură de rouă, dacă se va împrăştia pe farfurie e semn că mai trebuie fiartă puţin. Turnam dulceaţa fierbinte în borcanele curate şi bine uscate şi înfiletăm bine capacele.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...