marți, martie 19, 2024
AcasăSportLoredana Toma, nominalizată în ancheta "Sportivii anului în Balcani"

Loredana Toma, nominalizată în ancheta „Sportivii anului în Balcani”

Botoşăneancă Loredana Toma a fost nominalizată şi în acest an la titlul de sportiva anului în Balcani. Sportiva originară din Botoşani a cucerit în acest an medalia de argint la stilul smuls în proba de 64 de kilograme a Campionatului Mondial de haltere feminin. „Nu a fost cel mai bun rezultat al meu, însă mă bucur că am dat tot ce am putut în ziua aceea. Medalia asta de argint înseamnă un pas important în drumul spre Tokyo. În ziua concursului nu puteam mai mult, am dat totul. Am avut în pregătire probleme medicale pe care nu am putut să le rezolvăm, la încheietură şi la picior. Asta a fost. Anul acesta nu am avut nici măcar 70% din pregătirea pe care am făcut-o înaintea Campionatelor Mondiale de anul trecut de la Anaheim”, a declarat Loredana Toma, care este şi campioană europeană.

Botoşăneanca a mai fost nominalizată la acest premiu de sfârşit de an acordat de agenţia de presă bulgară BTA şi în 2014 şi în 2017, dar fără succes. Cel puţin anul trecut, când a fost triplă campioană mondială de tineret şi senior şi triplă campioană europeană, se poate afirma că botoşăneanca a fost dezavantajată de jurnaliştii care au votat ierarhia finală, halterele feminine nefiind un sport foarte popular.

 

Contingent mare de români nominalizaţi

 

Alături de Loredana Toma, în ancheta agenţiei de ştiri bulgare au mai fost nominalizaţi şi alţi români. Este vorba e Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin. Halep, campioană în 2018 la Roland Garros şi finalistă la Australian Open, încheie al doilea an consecutiv în postura de lider WTA.

Simona Halep s-a clasat pe locul al doilea la ediţia de anul trecut a anchetei, cu 60 de puncte, devansată de tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, 62 de puncte.

La ediţia de anul acesta, a 46-a a tradiţionalei anchete, au mai fost nominalizaţi, din rândul sportivilor români, halterofilul Nicolae Onica, medaliat cu bronz la Mondiale şi cu aur la Europene, canotoarele Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, medaliate cu aur la Europene, atât la dublu rame, cât şi la 8+1, Ionela-Livia Lehaci şi Gianina Beleagă, campioane mondiale la dublu vâsle categorie uşoară, handbalista Cristina Neagu, golgetera Ligii Campionilor şi inclusă în echipa ideală a competiţiei, scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Mondiale, halterofila Elena Andrieş, campioană europeană, luptătorul Mihai Mihuţ, campion european, etc.

 

Concurenţă puternică din statele balcanice

 

Bulgaria este reprezentată de luptătorii Taybe Yusein, campion european şi mondial, şi Biliana Dudova, campioană europeană şi vicecampioană mondială, etc.

De la croaţi sunt nominalizaţi, între alţii, fotbalistul Luka Modrić, campion european cu Real Madrid şi vicecampion mondial cu echipa naţională, atleta Sandra Perković, campioană europeană la aruncarea discului, şi tenismanul Marin Čilić, finalist la Australian Open şi câştigător al Cupei Davis cu echipa ţării sale.

Cei mai importanţi sportivi ai Greciei sunt gimnastul Eleftherios Petrounias, campion european şi mondial la inele, atleta Katerina Stefanidi, campioană europeană la săritura cu prăjina şi medaliată cu bronz la Mondialele indoor, tenismanul Stefanos Tsitsipas, campionul turneului Next Gen ATP Finals, etc.

Serbia are şi ea sportivi cotaţi cu şanse, tenismanul Novak Djoković, numărul unu mondial şi campion la Wimbledon şi US Open, voleibalista Tijana Bošković, campioană mondială şi desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final, atleta Ivana Spanović, campioană mondială la triplusalt, poloistul Filip Filipovic, campion european şi cel mai bun jucător al competiţiei, etc.

Turcia candidează cu atletul Ramil Guliyev, campion european la 200 m, luptătorii Metehan Başar, campion olimpic, şi Yasemin Adar, campioană europeană şi vicecampioană mondială, voleibalista Gözde Kırdar Sonsırma, câştigătoare a Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul şi cea mai bună a jucătoare a competiţiei, etc.

 

Toma, sportiva anului la CS Olimpia

 

Loredana Toma a fost desemnată, pe baza rezultatelor obținute, sportiva anului la CS Olimpia Bucureşti. În topul clubului bucureştean se mai regăsesc încă două halterofile formate la CS Botoşani şi anume: Irina Lepşa şi Andreea Aanei.

Antrenorul Costică Urdaş, de numele căruia se leagă creşterea în valoare a secţiei de haltere de la CS Botoşani şi a Centrului Olimpic feminin de la Botoşani, a fost desemnat tehnicianul anului la clubul bucureştean.

 

Topul sportivilor CS Olimpia

  1. Loredana Toma (haltere)
  2. Daniela Druncea (canotaj)
  3. Irina Lepşa (haltere)
  4. Andreea Aanei (haltere)
  5. Florin Coman (bob)
  6. Iancu Ionadi (haltere)
  7. Irina Lauric (kaiac-canoe)
  8. Aurelian Dragomir (sărituri în apă)
  9. George Udrescu (karate)

10.-11.Valentin Bucur (canotaj)

10.-11. George Florea (haltere)

 

Topul antrenorilor CS Olimpia

  1. Constantin Urdaş (haltere)
  2. Carmen Cutaş (canotaj)

3.-4. Doru Agache (haltere)

3.-4.  Adrian Ionescu (haltere)

  1. Dan Scurtu (bob)
  2. Ana Popescu (sărituri în apă)
  3. Adrian Nedeloiu (karate)
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...