1 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Câteva zeci de persoane, majoritatea venite din Iași, au manifestat astăzi în Piața Victoriei din Capitală, în fața Guvernului, pentru construcția autostrăzilor A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni și A7 Ploiești – Buzău – Bacău – Siret. Protestul, neautorizat de Primăria Capitalei, a fost organizat de cele trei asociații din Moldova („Împreună pentru A8”, „Moldova Vrea Autostradă” și Asociația „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”) care susțin proiectele pentru infrastructură din regiune, dar în piață au fost prezenți și deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, precum și consilierul USR de la Sectorul 1 din București, Clotilde Armand.

„Uniți pentru autostrăzile Moldovei! 
Suntem în Piața Victoriei şi cerem imperativ Guvernului şi CNAIR să pună în aplicare legea Autostrazii Unirii. Sărăcia nu mai are timp!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Împreună pentru A8”.

Cele câteva zeci de persoane care au venit în Capitală să protesteze au formulat și o scrisoare cu mai multe revendicări. Printre revendicări se regăsesc: numirea unui ministru al Transporturilor competent, demiterea șefului de la Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, lansarea licitațiilor pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare pentru toate sectoarele din A8 și A7, dar și renunțarea la planul Guvernului de a realiza tronsonul Iași – Pașcani din A8 prin parteneriat public-privat.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...