miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăFără categorieAccident tragic la regia de apă

Accident tragic la regia de apă

Cel mai experimentat muncitor al Staţiei de epurare Săveni a Nova Apaserv a murit, ieri, într-un accident cumplit, care a lăsat în urmă o mulţime de semne de întrebare.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost găsit fără suflare într-un puţ dezafectat cu apă uzată, iar doi colegi ai acestuia au fost aproape de a avea aceeaşi soartă.

Totul după ce au ales să cureţe puţul din interiorul staţiei, deşi nu era nevoie să facă acest lucru şi nici nu primiseră o astfel de sarcină de la şefi.

Astfel, Ionică T., bărbatul decedat ieri, parcă şi-ar fi căutat moartea toată ziua, el făcând eforturi disperate pentru a găsi cele necesare pentru a putea curăţa puţul dezafectat.

A căutat mai întâi un furtun, iar apoi o motopompă pe benzină.

„Dumnezeu ştie cum, a reuşit s-o bage în spaţiul respectiv, deşi este foarte îngust. A pornit-o, a rămas fără aer şi s-a prăbuşit acolo”, a povestit vizibil marcat de cele întâmplate Ionel Oniciuc, şef de exploatare la Săveni.

Unul dintre colegi a auzit zgomotul şi, ajutat de un alt bărbat, a intrat să vadă ce s-a întâmplat. Au leşinat, însă, şi ei. Atunci a fost dată alerta.

Imediat, la faţa locului au ajuns pompierii de la garda Săveni, care fuseseră informaţi că ar fi vorba de o victimă, nu de trei. Pe doi dintre bărbaţi, unul în vârstă de 38 şi celălalt de 46 de ani, au reuşit să-i scoată rapid afară şi să-i predea colegilor de la SMURD şi Ambulanţă, ajunşi la faţa locului. Primul şi-a revenit în simţuri bărbatul mai în vârstă, iar apoi şi celălalt. Ambii au fost apoi transportaţi la Spitalul Judeţean, starea lor fiind în continuare gravă.

Pentru a-l aduce la suprafaţă pe bărbatul de 61 de ani, însă, pompierii au avut nevoie de o oră, misiunea lor fiind îngreunată de gazele toxice. Când a fost la scos la suprafaţă s-au început manevre de resuscitare, însă, acestea nu au avut rezultat.

Cazul se află în atenţia anchetatorilor.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Mihaela POSTOLACHE

– Tudor CHIRIAC

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
40 %
2.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...