Accident tragic la regia de apă

Cel mai experimentat muncitor al Staţiei de epurare Săveni a Nova Apaserv a murit, ieri, într-un accident cumplit, care a lăsat în urmă o mulţime de semne de întrebare.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost găsit fără suflare într-un puţ dezafectat cu apă uzată, iar doi colegi ai acestuia au fost aproape de a avea aceeaşi soartă.

Totul după ce au ales să cureţe puţul din interiorul staţiei, deşi nu era nevoie să facă acest lucru şi nici nu primiseră o astfel de sarcină de la şefi.

Astfel, Ionică T., bărbatul decedat ieri, parcă şi-ar fi căutat moartea toată ziua, el făcând eforturi disperate pentru a găsi cele necesare pentru a putea curăţa puţul dezafectat.

A căutat mai întâi un furtun, iar apoi o motopompă pe benzină.

„Dumnezeu ştie cum, a reuşit s-o bage în spaţiul respectiv, deşi este foarte îngust. A pornit-o, a rămas fără aer şi s-a prăbuşit acolo”, a povestit vizibil marcat de cele întâmplate Ionel Oniciuc, şef de exploatare la Săveni.

Unul dintre colegi a auzit zgomotul şi, ajutat de un alt bărbat, a intrat să vadă ce s-a întâmplat. Au leşinat, însă, şi ei. Atunci a fost dată alerta.

Imediat, la faţa locului au ajuns pompierii de la garda Săveni, care fuseseră informaţi că ar fi vorba de o victimă, nu de trei. Pe doi dintre bărbaţi, unul în vârstă de 38 şi celălalt de 46 de ani, au reuşit să-i scoată rapid afară şi să-i predea colegilor de la SMURD şi Ambulanţă, ajunşi la faţa locului. Primul şi-a revenit în simţuri bărbatul mai în vârstă, iar apoi şi celălalt. Ambii au fost apoi transportaţi la Spitalul Judeţean, starea lor fiind în continuare gravă.

Pentru a-l aduce la suprafaţă pe bărbatul de 61 de ani, însă, pompierii au avut nevoie de o oră, misiunea lor fiind îngreunată de gazele toxice. Când a fost la scos la suprafaţă s-au început manevre de resuscitare, însă, acestea nu au avut rezultat.

Cazul se află în atenţia anchetatorilor.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Mihaela POSTOLACHE

– Tudor CHIRIAC

 

 

 

 

Deja ai votat!