miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăInternaționalUngaria a început să primească mai mult gaz decât era prevăzut în...

Ungaria a început să primească mai mult gaz decât era prevăzut în contractul cu Gazprom

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a anunțat sâmbătă că Rusia a început să îi livreze mai mult gaz natural decât s-a convenit în acordul comercial anterior, în urma unei vizite a ministrului său de externe la Moscova în luna iulie, transmite AFP.

Ministerul ungar de externe a declarat că negocierile comerciale cu Moscova „au condus la un acord”, astfel încât Gazprom din Rusia a început să livreze vineri „„volume mai mari decât cele menționate în contract”.

„Este de datoria guvernului ungar să obțină aprovizionarea sigură cu gaze a țării, iar noi suntem la înălțimea acestei sarcini”, a scris pe Facebook un înalt oficial al ministerului, Tamas Menczer.

Până la sfârșitul lunii august, un volum zilnic suplimentar de 2,6 milioane de metri cubi pe zi va sosi din sud prin conducta Turkstream, a spus el, adăugând că sunt în curs negocieri pentru livrările din septembrie.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a făcut o călătorie intempestivă la Moscova în iulie pentru a discuta despre achiziționarea a încă 700 de milioane de metri cubi de gaz, pe lângă cele 4,5 miliarde de metri cubi livrate anual Budapestei înainte de conflictul din Ucraina.

„În lumina a ceea ce știm despre starea actuală a pieței europene, este clar că achiziția unui volum atât de mare este imposibilă fără surse rusești”, a declarat Menczer, referindu-se la călătoria lui Szijjarto.

UE a început să pună în aplicare săptămâna aceasta un plan de reducere cu 15% a consumului de gaze naturale pentru a face față creșterii prețurilor la energie cauzate de invazia rusă în Ucraina.

Însă unele țări din blocul european sunt reticente în a urma cu strictețe planul, care, oricum, se referă la „reducerea voluntară a cererii”.

Ungaria, care depinde de gazul livrat direct din Rusia, a cerut o derogare de la reducerile de consum.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
12.2 °
53 %
3.4kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...