spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăInterviu„Obiectivul nostru nu a fost accederea în play-off”

„Obiectivul nostru nu a fost accederea în play-off”

Antrenorul Liviu Ciobotariu părăseşte FC Botoşani cu sentimentul lucrului împlinit, chiar dacă echipa a ratat al doilea an consecutiv play-off-ul.

 

Reporter: – Domnule Liviu Ciobotariu, cum aţi caracteriza tot ce s-a întâmplat în acest sezon?

Liviu Ciobotariu: – A fost un parcurs cu urcuşuri şi coborâşuri. Au fost momente în care echipa a avut evoluţii foarte bune, şi mă refer aici în special la momentul în care am fost foarte aproape de a prinde play-off-ul, după care a avut o scădere de formă, poate chiar şi una mentală, pentru că am ratat un obiectiv important pentru noi, ce putea fi realizabil. Au fost trei-patru meciuri slabe, în care nu am reuşit să ne revenim, însă din fericire echipa a dat dovadă de caracter şi am avut pe urmă un parcurs foarte bun, terminând acest sezon en-fanfare, cu şase victorii consecutive, şase meciuri în care nu am luat gol, un record în acest sezon pentru Liga 1.

– Vă reproşaţi ratarea play-off-ului?

– Sunt multe de reproşat şi bineînţeles că îmi reproşez ratarea acestui obiectiv. Acum este însă tardiv. Cu toţii trebuie să învăţăm din greşeli. Eu sunt corect şi recunosc că şi eu am avut momentele mele mai puţin bune, însă cel mai important este că am rămas pozitiv, că am crezut în această echipă, în capacitatea jucătorilor şi că am reuşit să redresez corabia într-un moment greu, un moment în care am avut mari probleme şi puteam fi chiar în zona de retrogradare.

– Aţi preluat echipa de pe locul 12, de baraj, şi aţi terminat sezonul pe locul 8. Este mulţumitor?

– Da, deşi sincer mi-aş fi dorit mai mult şi cred cu adevărat că puteam realiza mai mult. Până la urmă, dacă stau să mă gândesc la ultimele evoluţii ale noastre, ca rezultate şi ca joc suntem într-o evoluţie fantastică. Echipa a avut un parcurs foarte bun şi sunt bucuros că am reuşit să facem suporterii fericiţi în multe rânduri şi mă refer la cadoul pe care l-am făcut în ziua de Paşte, acea victorie cu rivalii de la Poli Iaşi, la victoriile cu Dinamo…Au fost multe momente foarte bune. De asta am şi spus că a fost o perioadă de vârf, după care am scăzut, după care, spre bucuria noastră am reuşit din nou să ne redresăm şi să facem efectiv spectacol pe final de sezon.

– Cum vă explicaţi că FC Botoşani, de două sezoane, e atât de aproape de play-off, dar ratează acest obiectiv? Ce se întâmplă?

– Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas şi să vedem de unde am pornit. Dacă reuşeam să ne calificăm în play-off, din punctul meu de vedere, era un bonus pentru că această echipă, şi nu o spun ca valoare sau ca jucători, nu avea ca obiectiv play-off-ul când am venit eu. Eu împreună cu colaboratorii mei şi cu băieţii am reuşit să luăm pas cu pas fiecare meci şi să ajungem aproape de play-off. Dezamăgirea a fost mare că nu am reuşit să intrăm în play-off, dar obiectivul nostru nu a fost accederea în play-off. Spuneaţi că de doi ani se ratează play-off-ul. Bine, şi eu vă spun că acum doi ani erau şanse mari, speranţe mari pentru că dacă ne aducem aminte, după întreruperea din iarnă, echipei îi mai trebuiau doar patru puncte pentru a merge în play-off. Ori acum, în perioada mea, anul acesta, noi deja recuperasem 12 puncte în patru meciuri, aşa că totul părea ok. Deci încă odată vă spun că nu a fost obiectivul nostru intrarea în play-off, ci din contră, evitarea retrogradării.

– Cu alte cuvinte v-aţi autodepăşit!

– Nu numai eu, ci şi echipa. Fără ei nu puteam realiza nimic şi am spus de fiecare dată, după jocuri, că îi felicit pentru că au dat dovadă de mare caracter. Au fost momente grele pe care am ştiut să le gestionăm, numai noi ştim cum am ieşit din ele, cu tensiuni în vestiar, având în vedere că rezultatele nu erau cele pe care ni le doream. Echipa a dat însă dovadă de caracter, grupul a fost fantastic, deci ne-am autodepăşit cu toţii, nu numai eu, ci şi echipa.

– Se poate spune că FC Botoşani reprezintă o provocare căreia i-aţi făcut faţă?

– Da, pentru că nu a fost uşor să preiau o echipă aflată pe loc de baraj. Chiar discutam cu mai mulţi oameni de fotbal şi îmi spuneau că am curaj să preiau FC Botoşani în momentul în care am venit aici, având în vedere că situaţia era una foarte grea. Eu sunt un luptător de felul meu, am crezut în potenţialul echipei şi, bineînţeles, şi cu filosofia mea de a fi, de a antrena, lucrurile au fost ok.

– Sincer, v-a fost vreodată frică de retrogradare?

– Nu, sincer vă spun că nu mi-a fost niciun moment frică de retrogradare.

– Pe ce v-aţi bazat, pe ce aţi mizat?

– Pe caracterul jucătorilor şi pe valoarea lor. Mi-a fost teamă de situaţia care era. Am spus-o şi la momentul respectiv, echipa avea un blocaj. Nu ne mai ieşea jocul şi chiar dacă eram bine organizaţi, apăreau probleme de greşeli individuale, greşeli de arbitraj, dar am trecut peste toate.

– V-a deranjat că la un moment dat domnul Valeriu Iftime v-a dat un ultimatum?

– Nu. Eu am vorbit cu domnul Iftime. Nu ştiu dacă era normal, dar în momentul în care echipa se afla în degringoladă sau într-o pasă proastă, tu ca finanţator ce poţi să faci? Vrei să schimbi ceva. Ori nu poţi să schimbi 20 de jucători. E imposibil aşa ceva! Şi atunci schimbi pe cineva ca să produci un şoc. Chiar nu am fost deloc deranjat de declaraţiile pe care le-a dat domnul Iftime.

– Domnul Valeriu Iftime a spus recent că obiectivul pentru sezonul viitor va fi calificarea în play-off. Va fi realizabil acest obiectiv în condiţiile în care o bună parte dintre jucătorii care au dus greul în acest sezon, Diego Fabbrini, Mihai Roman, Lossemy Karaboue, Răzvan Oaidă, Lorand Fulop, sunt de domeniul trecutului pentru FC Botoşani?

– Depinde foarte mult de ce jucători vor veni. În momentul de faţă echipa este ok, este omogenă, însă s-au pierdut câţiva jucători interesanţi, jucători care ar trebui înlocuiţi. Sunt greu de înlocuit Fabbrini sau Roman şi totul va depinde de politica clubului, de cum vor gestiona această situaţie. Dacă vor aduce jucători care să se ridice la nivelul celor care au fost, sunt sigur că această echipă va putea emite pretenţii. Totul va depinde de campania de transferuri.

– Unde aţi trece FC Botoşani în CV-ul dumneavoastră?

– Clar, la capitolul pozitiv! Am venit cu inima deschisă, ştiam că avem mult de muncă, dar am crezut mult în potenţialul acestei echipe. Am lucrat la foarte multe echipe şi chiar dacă fizic voi pleca de la această echipă, cu inima voi rămâne alături de FC Botoşani.

– Deci nu excludeţi posibilitatea de a reveni aici!

– 100% voi reveni! Am avut o discuţie cu domnul Valeriu Iftime şi mi-a spus că voi rămâne consilierul dumnealui. I-a plăcut foarte mult cum am lucrat şi chiar în ultima discuţie pe care am avut-o m-a rugat să rămân consilierul său, să ne sfătuim vis-à-vis de ce se va întâmpla mai departe aici, de optica de transferuri şi multe altele.

– Sincer, ce antrenor aţi recomanda să vă ducă mai departe această muncă şi ce antrenor s-ar plia pe stilul FC Botoşani?

– Nu pot da eu nume, dar cred că trebuie adus un antrenor cum am fost eu, şi nu mă refer aici doar la filosofia de a fi, ci să aibă şi capacitatea de a şti să gestioneze un vestiar puternic.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...