miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocalLucrări de modernizare la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani finanțate de Banca...

Lucrări de modernizare la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani finanțate de Banca Mondială și Guvernul României

În perioada 2019-2025, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează proiectul ”Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență”.

Acesta este finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre, consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență, precum și adaptarea la schimbările climatice.

În cadrul acestui proiect, se vor desfășura lucrări de modernizare a sediului Detașamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, str. I.C. Brătianu nr. 110, municipiul Botoșani.

Ce presupune investiția

Investiția va implica consolidarea și extinderea cu un etaj a clădirii actuale și modernizarea instalațiilor aferente noii clădiri, care va asigura condiții de muncă îmbunătățite pentru personalul detașamentului, caracteristici eficiente din punct de vedere energetic și facilități destinate incluziunii persoanelor cu dizabilități și a tratamentului nediscriminatoriu față de femei.
În conformitate cu politicile sociale și de mediu ale Băncii Mondiale, proiectul este supus unui set de proceduri și operațiuni menite să asigure evitarea sau atenuarea oricăror impacturi negative generate de proiect asupra mediului înconjurător și a comunităților locale, ca urmare a lucrărilor de reconsolidare, modernizare și extindere a clădirii.
Pentru aceasta a fost elaborat un Plan de Management Social de Mediu, care a fost publicat și poate fi consultat pe paginile de internet ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, dar și în format tipărit la sediile acestora.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
14.6 °
11.7 °
70 %
0.5kmh
100 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
22 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...