twenty − 10 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat ieri că nu se mai poate continua în PSD „sub teroarea excluderilor” şi a precizat că va rămâne „un simplu om de stânga”, chiar dacă preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nu o mai vrea în PSD.

„Frica poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. În general, a-i exclude pe cei care vor să se ţină de cuvânt faţă de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări”, a susţinut Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Potrivit preşedintelui interimar al PSD Bucureşti, adevărata provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români şi prestigiu pentru România, odată cu preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. „Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele şi credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate… PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică, economică şi ale cărui ieşiri bizare şi departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare şi încrâncenare. Ştiu, sunt vinovată, alături de mulţi alţi colegi, pentru ca am girat existenţa acestui personaj devenit toxic pentru ţară şi l-am ajutat să-şi consolideze poziţia, din care acum foloseşte puterea în mod discreţionar”, a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmă că Gabriela Firea, vicepreşedinte al partidului, nu a depăşit „linia roşie”, aşa cum s-a întâmplat cu Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. „Orice atac care se referă la mine nu mă face pe mine să cer colegilor mei din CExN să fie exclus cineva. Categoric nu! Numai în momentul în care constatăm, cea mai mare parte dintre noi, că se depăşeşte linia roşie. Linia roşie înseamnă acţiuni care lovesc foarte serios în stabilitatea partidului şi în stabilitatea majorităţii guvernamentale”, a declarat Dragnea la Parlament, întrebat de ce nu s-a aflat pe lista excluderilor şi Gabriela Firea.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...