Guvernul interzice nunţile şi cumătriile

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Raed Arafat au anunţat în această seară noi măsuri stricte în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus. Astfel, o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a avut loc în această seară, fiind discutate mai multe noi restricții, iar ministrul Sănătății și secretarul de stat au făcut declaraţii de presă la finalul ședinței.

Potrivit acestora, se prelungește starea de alertă cu 30 de zile, începând din 15 octombrie, iar cele mai stricte măsuri se referă la interzicerea petrecerilor private, pe întreg teritoriul ţării, atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise.
„Portul măștii este obligatoriu în zonele aglomerate unde incidența este sub 3 la mie. Când incidența depășește 3 la mie purtarea măștii e obligatorie în toate spațiile deschise. În zonele cu rata între 1,5 și 3 la mie restaurantele vor funcționa la 30% din capacitate, și cu program limitat. În zonele cu rată peste 3 la mie se închid. Aceleași reguli se aplică și în cazul teatrelor și cinematografelor. Evenimentele private – nunți, botezuri, aniversări – în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național. Tot personalul din centre rezidențiale se va testa 1 dată pe săptămână”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

„Creșterea de cazuri noi duce și la restricții”

Acesta a fost completat de ministrul Nelu Tătaru, care a afirmat că restricţiile s-au luat în contextul trendului ascendent pe care ne aflăm în privinţa noilor cazuri de coronavirus.
„Creșterea de cazuri noi duce și la restricții. Depinde doar de noi să nu avem o creștere exponențială, cu creșteri în ATI și la UPU. Vom avea și modificări de adaptare a tratării cazurilor simptomatice, asimptomatice și pacienți cu comorbidități. Ține doar de noi să gestionăm această pandemie”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, este foarte greu să se respecte regulile la evenimentele private şi devin locuri unde se răspândește virusul, iar orice revenire se va face doar dacă situaţia îmbolnăvirilor se schimbă în bine.

+4 -0
se încarcă...