spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalGuvernul interzice nunţile şi cumătriile

Guvernul interzice nunţile şi cumătriile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Raed Arafat au anunţat în această seară noi măsuri stricte în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus. Astfel, o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a avut loc în această seară, fiind discutate mai multe noi restricții, iar ministrul Sănătății și secretarul de stat au făcut declaraţii de presă la finalul ședinței.

Potrivit acestora, se prelungește starea de alertă cu 30 de zile, începând din 15 octombrie, iar cele mai stricte măsuri se referă la interzicerea petrecerilor private, pe întreg teritoriul ţării, atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise.
„Portul măștii este obligatoriu în zonele aglomerate unde incidența este sub 3 la mie. Când incidența depășește 3 la mie purtarea măștii e obligatorie în toate spațiile deschise. În zonele cu rata între 1,5 și 3 la mie restaurantele vor funcționa la 30% din capacitate, și cu program limitat. În zonele cu rată peste 3 la mie se închid. Aceleași reguli se aplică și în cazul teatrelor și cinematografelor. Evenimentele private – nunți, botezuri, aniversări – în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național. Tot personalul din centre rezidențiale se va testa 1 dată pe săptămână”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

„Creșterea de cazuri noi duce și la restricții”

Acesta a fost completat de ministrul Nelu Tătaru, care a afirmat că restricţiile s-au luat în contextul trendului ascendent pe care ne aflăm în privinţa noilor cazuri de coronavirus.
„Creșterea de cazuri noi duce și la restricții. Depinde doar de noi să nu avem o creștere exponențială, cu creșteri în ATI și la UPU. Vom avea și modificări de adaptare a tratării cazurilor simptomatice, asimptomatice și pacienți cu comorbidități. Ține doar de noi să gestionăm această pandemie”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, este foarte greu să se respecte regulile la evenimentele private şi devin locuri unde se răspândește virusul, iar orice revenire se va face doar dacă situaţia îmbolnăvirilor se schimbă în bine.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...