Constanța- primul mare oraș din România care va face Sărbătorile în carantină

Carantina în municipiul Constanţa a fost prelungită cu încă două săptămâni, începând de vineri, de la ora 20:00, rămânând în vigoare aceleaşi măsuri de până acum. Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa era joi de 8,67.

Prefectura Constanţa a anunţat vineri dimineaţă, că joi seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, în sistem electronic, prelungirea carantinei în municipiul Constanţa, iar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat ordinul. Măsura intră în vigoare vineri, de la ora 20 şi este valabilă timp de două săptămâni.

În noua hotărâre de prelungire a carantinei rămân valabile toate restricţiile care erau valabile şi până acum, iar cetăţenii pot călători în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării. Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa era joi, de 8,67.

Municipiul Constanţa a intrat în carantină pe 18 noiembrie, când rata incidenţei era de 9,11.

În judeţul Constanţa alte 11 localităţi se mai află în carantină zonală.

De asemenea, judeţul Constanţa se află în topul cazurilor zilnice de infectări cu noul coronavirus, dar şi pe primele poziţii în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile.

Deja ai votat!