3 × five =

A password will be e-mailed to you.

Un accident aparent banal a reuşit să îi şocheze pe poliţişti, care au descoperit o alcoolemie record la o şoferiţă din Botoşani. Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, pe o stradă din Botoşani, când o şoferiţă, în vârstă de 41 de ani, a acroşat o maşină care era parcată pe partea dreaptă a străzii, în apropierea unei intersecţii. Deşi impactul a fost unul care s-a resimţit, femeia şi-a continuat drumul, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Întâmplarea a făcut ca proprietarul maşinii lovite să fi fost în apropiere în momentul impactului, plimbându-se pe o bicicletă. Văzând că şoferiţa nu opreşte şi nici nu ia în seamă semnalele sale, bărbatul a pornit în urmărirea ei, reuşind să o ajungă după câteva sute de metri.

În momentul în care a încercat să îi atragă atenţia cu privire la faptul că îi avariase maşina şi i-a spus că vrea să sune la 112, femeia a accelerat şi l-a accidentat uşor pe biciclist, după care a dispărut pe străzile lăturalnice. Ulterior bărbatul a sunat la Poliţie, anunţând incidentul şi solicitând şi ajutorul cadrelor medicale.

Alcoolemie aproape de comă

Când a ajuns la Urgenţe, biciclistul s-a întâlnit şi cu cea care a dat cu maşina peste el, poliţiştii reuşind să o găsească în decurs de câteva minute. Aceştia au fost însă şocaţi de cifrele indicate pe etilotest. „Conducătoarea auto a fost depistată în scurt timp de către poliţişti, în timp ce se afla la domiciliul său. A fost testată cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,30 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Cazuri similare în judeţ

Din păcate cazul nu este unul singular, în tot mai multe situaţii şoferiţele dorind să rivalizeze cu bărbaţii la volan. Astfel, o tânără şoferiţă va fi anchetată penal, după ce a fost prinsă beată criţă la volan în primele luni ale acestui an, la Pomârla. Iniţial poliţiştii au oprit maşina pentru un control de rutină, însă, întrucât şoferiţa mirosea a alcool, poliţiştii i-au cerut să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibaţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, tânăra a refuzat să fie condusă la o unitate medicală pentru a-i se stabili alcoolemia.

O altă femeie, în vârstă de 47 de ani, a fost anchetată penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice după ce a fost prinsă de poliţişti într-o avansată stare de ebrietate. Aceasta conducea o maşină pe un drum comunal din comuna Frumuşica într-o stare vizibilă de ebrietate. A fost testată alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...