sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăPrima PaginăTragedie de la un foc înteţit cu benzina din gură

Tragedie de la un foc înteţit cu benzina din gură

Un gest greu de înţeles l-ar putea mutila pe viaţă pe un botoşănean. Cu arsuri pe faţă, pe mâini, piept şi posibil pe căile respiratorii superioare, bărbatul a fost internat de urgenţă ieri după-amiază, fiind în prezent sub supravegherea medicilor.

În vârstă de 41 de ani, botoşăneanul a mers ieri în garajul pe care îl deţine undeva pe strada Ştefan Luchian şi a vrut să dea foc la nişte fotografii mai vechi. Dar nu prin metoda clasică, cu chibritul, ci a apelat la o metodă folosită mai mult în numerele de circ. A luat benzină în gură şi a vrut să le stropească, doar că în momentul în care a apropiat bricheta de gură, el a fost cuprins de flăcări.

În urma unui apel la 112, bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. „La preluare, pacientul era conştient, agitat, prezenta arsuri pe circa 10% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, pe mâini şi torace. A fost sedat şi intubat”, au spus cadrele medicale.

Cazul a fost anunţat şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care a declanşat o serie de cercetări. „Întrucât bărbatul este intubat, nu se poate discuta cu el. Cercetările urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-au petrecut evenimentele”, a declarat Nicoleta Federciuc, agent şef adjunct în cadrul Compartimentului de analiză şi prevenirea criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Incidente similare în judeţ

Un alt botoşănean a înţeles că nu te poţi juca cu focul tot după o ispravă care l-a costat destul de mult. Bărbatul a vrut să-şi scape găinile de păduchi şi a intrat cu o făclie în coteţul păsărilor, cu gândul să ardă insectele, dar până la urmă şi-a incendiat gospodăria, incendiul izbucnit fiind stins numai cu ajutorul pompierilor.

În iulie 2016, un alt incident cu foc a avut urmări tragice. Atunci, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Dorohoi, a vrut să se răzbune pe un concitadin de la care împrumutase nişte bani şi îl presa să-i restituie datoria. Ştiind unde era parcată maşina acestuia, tânărul a vrut să-i dea foc. A stropit autoturismul cu benzină, dar carburantul a ajuns şi pe hainele lui aşa că în momentul în care a aprins focul, el s-a transformat într-o torţă.

Tânărul a luat-o la fugă şi a mers acasă unde s-a băgat în cada cu apă rece, însă din cauza durerilor a sunat la 112. Cu arsuri pe 63% din suprafaţa corpului, dorohoianul a fost transportat la spital, iar mai apoi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde a decedat din cauza rănilor.

Tot în judeţul Botoşani, un gest necugetat a adus-o pe o femeie aproape de moarte. A vrut să incendieze motoscuterul bărbatului, dar focul a fost de nestăpânit şi i-a cuprins hainele. Soţul a sărit să o salveze şi a fost rănit şi el. Într-un final, ambii au ajuns la spital.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
80 %
4.9kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
21 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...