spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTCămin redeschis de instanţă după ce a fost închis cu poliţia

Cămin redeschis de instanţă după ce a fost închis cu poliţia

Alba-neagra cu un azil pentru bătrâni. Centrul închis duminică de poliţişti va fi redeschis. Asta deoarece reprezentanţii unităţii au contestat în instanţă decizia, iar măsura închiderii a fost suspendată. 

Este vorba despre centrul aflat pe strada Viilor din municipiul Botoşani, unde poliţiştii au descins vineri dimineaţă. Duminică aceştia au anunţat că unitatea va fi închisă şi beneficiarii relocaţi. La doar trei zile, însă, neregulile se dovedesc a nu fi chiar atât de grave. Asta deoarece reprezentanţii centrului au contestat în instanţă decizia autorităţilor şi au obţinut o hotărâre care le permite să redeschidă centrul.

„Este cu neputinţă să muţi nişte bătrâni într-un timp atât de scurt, nici măcar aparţinătorii nu sunt de acord cu acest lucru. Am depus contestaţii, plângeri şi dovezi, iar până când instanţa va decide legalitatea măsurilor luate şi a proceselor verbale, noi avem posibilitatea legal de a cere suspendarea măsurii de închidere. În cazul nostru nu este vorba despre condiţii inumane pentru beneficiari, ci doar de de nişte elemente ce ţin de formalităţi”, a declarat pentru Monitorul avocata asociaţiei.

Câteva zeci de persoane ar fi trebuit să fie mutate 

Cu doar câteva zile în urmă oamenii legii anunţau că după controlul de vineri au deschis un dosar penal pentru trei infracțiuni şi au fost aplicate sancțiuni de 45.000 de lei.   „În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în declarații și exercitarea fără drept a unei profesii, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani”, au transmis reprezentanţii IPJ Botoşani.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind sănătatea publică și pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor și bunurilor, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea autorizației de funcționare în cazul unuia dintre obiective.

Zeci de beneficiari se aflau în centru

În căminul închis se aflau peste 30 de persoane. Surse din cadrul anchetei spun că acţiunea de vineri a fost demarată ca urmare a unor sesizări din partea unor cetăţeni legate de o serie de abuzuri petrecute în cadrul centrului. Unitatea era înregistrată ca spațiu de cazare, la fel ca o pensiune, în baza unei autorizații emise de Ministerul Turismului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...