spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăPrima PaginăCopil orfan după un gest necugetat

Copil orfan după un gest necugetat

Un copil, în vârstă de doar 14 ani, trece prin momente cumplite. Băiatul şi-a găsit tatăl fără suflare după ce acesta a ales să îşi pună capăt zilelor.

Tragedia a avut loc duminică, în localitatea Stroieşti, din comuna Lunca. Mama copilului era plecată de ceva timp peste hotare, iar acesta locuia împreună cu tatăl său, în vârstă de 50 de ani. Duminică dimineaţă, când s-a trezit, băiatul a observat că părintele său nu este în locuinţă şi a mers să îl caute. Când a ieşit în curte, în faţa ochilor i s-a înfăţişat o imagine de coşmar. Băiatul şi-a găsit tatăl cu un ştreag în jurul gâtului, după ce acesta se spânzurase de unul dintre pomii din curte.

Îngrozit, copilul a pus mâna pe un telefon şi a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor. În scurt timp la faţa locului s-a deplasat o ambulanță cu medic SMURD, dar şi unul de poliţie.

Din nefericire, cadrele medicale care au ajuns la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul bărbatului. “Din păcate, decesul survenise de mai mult timp și inima pacientului nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. A fost declarat decesul la fața locului”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Potrivit procedurilor, oamenii legii au deschis o anchetă pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat cu bărbatul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Gest învăluit în mister

Tragedia a şocat întreaga comunitate din localitate. Apropiaţii spun că nu îşi pot explica de ce a recurs bărbatul la acest gest. Acesta nu a lăsat nici un fel de bilet sau mesaj prin care să justifice ce l-a determinat să îşi pună capăt zilelor.

Bărbatul era cunoscut în localitate ca fiind un om gospodar, iar oamenii spun că nu consuma băuturi alcoolice peste limită.

Trei copii orfani după o tragedie similară

Din nefericire, cazul nu este singular în judeţ. În luna martie a anului trecut, o tânără, în vârstă de doar 23 de ani, mamă a trei copii, cu vârste de la o lună la trei ani, şi-a pus capăt zilelor chiar în casa în care dormeau şi micuţii, cu tatăl lor. Tragedia a avut loc într-un sat din comuna Santa Mare.

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de iubitul femeii. Acesta s-a trezit şi a observat că partenera sa femeia nu era în cameră, iar când a început să o caute prin casă acesta a descoperit-o pe mama copiilor săi fără suflare, într-o încăpere alăturată.
Femeia şi-a confecţionat un ştreang, pe care l-a legat de o grindă şi a lăsat greutatea corpului să îi ducă planul macabru la îndeplinire. Bărbatul a încercat să îi ofere primul ajutor, sunând imediat şi la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea femeii, decesul survenind cu câteva ore înainte de a fi găsită.

„Nu trebuie sa fii nebun ca să ajungi la psihiatru”

Psihiatrii susţin că rata suicidului a crescut în ultimii ani la cote alarmante. Din cauza decepţiilor din dragoste sau certurilor în familie, tot mai multe persoane încearcă să-şi pună capăt zilelor. În ultimii ani, rata sinuciderilor a crescut de la 10 la peste 14 cazuri la 100.000 de locuitori. Asta în timp ce la fiecare suicid se înregistrează 10 tentative. „Trecem printr-o perioadă extrem de grea, iar factorul social determină creşterea numărului de nevroze”, spun medicii.

De altfel, datele oficiale arată şi că numărul persoanelor cu afecţiuni psihice este în creştere. Dacă în urmă cu aproape 10 ani numărul de cazuri noi luate în evidenţă era sub 1.000 în fiecare an, în prezent s-a ajuns la peste 1.500.

 „Omul sănătos este un bolnav care se ignoră. Nu trebuie sa fii nebun ca să ajungi la psihiatru. Toţi avem câte o problemă mai mică sau mai mare care ne afectează într-o măsură, dar nu ne dăm seama de ea. Fiecare ar trebui să fie dornic să afle cam ce fel de personalitate are: este mai impulsiv, mai calm, introvertit, extravertit”, a mai spus doctorul în psihiatrie Nicolae Vlad.

TelVerde pentru persoanele cu depresie

În România există un TelVerde pentru persoane cu depresie. Acesta este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon respectiv, 0800 0800 20, unde oamenii pot suna gratuit în situații de criză emoțională. Este o linie Tel Verde, disponibilă 24/7 la capătul căreia se află voluntari specializați care pot oferi suport şi consiliere sub protecţia anonimatului apelantului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...