five × five =

A password will be e-mailed to you.

Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat luni cu o nouă pană de curent, pe care autorităţile au atribuit-o unui „atac” asupra barajului electric principal al ţării, a declarat Jorge Rodriguez, ministrul Informaţiilor din Venezuela.

A doua pană de curent de luna aceasta a afectat o mare parte din capitala ţării, Caracas, şi aproximativ 12 state, au anunţat reprezentanţii Ministerului pentru Informaţii, transmite Reuters.

Aprovizionarea cu energie electrică a fost reluată într-un interval de câteva ore, a transmis ministrul Jorge Rodriguez, menţionând că se lucrează la o „reluare progresivă”.

„Am fost ţinta unui nou atac asupra sitemului electric naţional”, a declarat Rodriguez, menţionând că incidentul de luni are „caracteristici comune” cu „atacul” din data de 7 martie, în urma căruia majoritatea regiunilor din Venezuela au rămas fără curent electric timp de o săptămână.

Ministrul nu a atribuit explicit vina în ceea ce priveşte incidentul de luni, dar a subliniat faptul că „intenţia extremiştilor de dreapta din Venezuela de a ataca, de a genera anxietate şi teamă pentru a prelua puterea afectează resursele ţării”.

Pana de curent de luni a venit la mai puţin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din ţară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie.

Preşedintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un „atac cibernetic” efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experţi, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreţinute şi lipsa investiţiilor în domeniul energetic.

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...