spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăInternaționalAtac asupra Israelului: Hamas a tras mii de rachete din Fâșia Gaza,...

Atac asupra Israelului: Hamas a tras mii de rachete din Fâșia Gaza, iar luptătorii săi au trecut granița

Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi peste 740 rănite de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, relatează presa de limbă ebraică.

Sirenele de avertizare au răsunat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, iar armata israeliană a anunțat că se află pe picior de război și mobilizează rezerviști. Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității, în condițiile în care armata israeliană a început să lovească ținte Hamas și este de așteptat ca răspunsul la atac să fie devastator.

Bărbaţi palestinieni înarmaţi s-au infiltrat în zone din sudul Israelului şi baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mişcarea islamistă Hamas, scrie Reuters. Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunţat începutul operaţiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

„Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Presa israeliană a relatat că bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Sderot, în sudul Israelului, iar imaginile care circulă pe reţelele de socializare par să arate confruntări pe străzile oraşului.

„Un număr de terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza”, a declarat armata într-un comunicat, adăugând că locuitorilor din zona din jurul Fâşiei Gaza li s-a spus să rămână în casele lor.

„Forţele de Apărare israeliene vor apăra civilii israelieni, iar organizaţia teroristă Hamas va plăti un preţ greu pentru acţiunile sale”, se arată în comunicat.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu oficiali de top din domeniul securităţii în următoarele ore. În Gaza se auzea vuietul lansărilor, iar locuitorii au raportat ciocniri armate de-a lungul gardului de separare cu Israelul, în apropiere de oraşul Khan Younis, situat în sudul ţării, şi au declarat că au văzut mişcări semnificative de luptători înarmaţi.

Serviciul de ambulanţă al Israelului a declarat că au fost trimise echipe în zonele din sudul Israelului, în apropiere de Gaza, iar locuitorii au fost avertizaţi să rămână în casă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
49 %
4.3kmh
10 %
Dum
19 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...