spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăInternaționalBotoșăneni la încoronarea regelui Charles al III-lea. Imagini de pe străzile Londrei (video)

Botoșăneni la încoronarea regelui Charles al III-lea. Imagini de pe străzile Londrei (video)

Marea Britanie a organizat sâmbătă încoronarea Regelui Charles al III-lea, printr-o ceremonie fastuoasă, prima din ultimele şapte decenii, care va marca un moment ce intră în istorie.

La evenimentul istoric de astăzi au participat o mare de englezi, dar și români, printre care și botoșăneni. Chiar dacă vremea nu a fost tocmai bună, plouând pe tot parcursul ceremoniei de încoronare, aceștia au stat în picioare pentru a urmări parada militară care a fost de excepție.

„Chiar dacă plouă, a meritat. O zi unică, istorică, defilarea paradei militare a fost de excepție”, a spus o botoșăneancă prezentă la ceremonie.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap regelui coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice.

După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, (God Save The King) după care au răsunat trompetele. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Douăzeci şi unu de salve de tun au răsunat la castelul Hillsborough

Douăzeci şi unu de salve de tun au răsunat la castelul Hillsborough din County Down, Irlanda de Nord, pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea ce a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Ceremonia oficială a avut loc la Royal Hillsborough, reşedinţa regală a monarhilor britanici în Irlanda de Nord. Sub un cer cenuşiu, ploaia s-a oprit pe măsură ce aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în perimetrul castelului pentru a asista la ceremonia de încoronare în direct, pe un ecran uriaş.

În momentul în care Charles a fost încoronat la Westminster Abbey din Londra, rezervişti ai Bateriei 206 (Ulster) din cadrul Regimentului 105 de Artilerie Regală au declanşat canonada.

Charles s-a pregătit toată viaţa pentru acest moment 

Charles s-a născut în 1948, fiind cel mai mare dintre cei patru copii ai reginei Elizabeth. Fraţii săi sunt Anne, Andrew şi Edward. Charles, care a deţinut anterior titlul de Prinţ de Wales, are doi copii cu prima sa soţie, prinţesa Diana: moştenitorul tronului, prinţul William, şi fiul mai mic, Harry, care s-a mutat în Statele Unite pentru a locui cu soţia sa Meghan.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...