vineri, mai 24, 2024
AcasăLocal BTPMP vânează posturi de directori la Botoșani (video)

PMP vânează posturi de directori la Botoșani (video)

Liberalii au fost motorul dărâmării Cabinetului Dăncilă, au preluat responsabilitatea guvernării și au dat președintele prin Klaus Iohannis, dar la Botoșani, locul unde în turul al doilea al prezidențialelor au reputat o victorie istorică, se pare că au mai mult de pierdut politic decât de câștigat.

După lovitura dură primită în momentul nominalizării prefectului, care a ajuns în curtea ALDE, se pare că vor avea mult de pătimit și în cazul numirilor de director din deconcentrate. Lăsând la o parte faptul că mulți directori ocupă posturile prin concurs, că unii dintre cei numiți prin delegare s-au activat sau reactivat ca liberali, acum ei vor trebui să cedeze posturi către ALDE și PMP. Din negocierile purtate la nivel național, reieșea că în fiecare județ cele două partide vor câte patru, respectiv două posturi de directori de deconcentrate. Acum, PMP, prin vocea președintelui organizației județene, Corneliu Popescu, a revendicat patru posturi de directori. „PMP are oameni foarte buni pregătiți pentru cel puțin patru deconcentrate”, declara Corneliu Popescu, adăugând că nu trebuie să credem că „toate instituțiile care au directori prin concurs funcționează bine”.

Ca exemplu de „om foarte bine pregătit” a fost dat medicul veterinar Rodica Zelincă, personaj pe care și ALDE îl luase în calcul pentru postul de prefect înainte de numirea lui Alexandru Colbu. De altfel, Popescu le-a cerut celor de la ALDE să nu se mai laude cu oamenii PMP-ului.

Revenind la postul pe care l-ar putea ocupa Rodica Zelincă, acesta a indicat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Garda de Mediu, unde a activat în trecut. Interesant este că ambele instituții au directori care ocupă posturile prin concurs. Este vorba de Minodora Vasiliu la DSVSA și Cristina Kashyap la Garda de Mediu. Prima este liberală, iar a doua social-democrată.

Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, care a rezistat în funcție și pe vremea PSD-ului, susține că nu știe nimic de intențiile politicienilor de a o schimba din funcție și nu a dorit să comenteze aceste afirmații. „Nu comentez aceste declarații. De 11 ani tot aud că voi fi schimbată așa că sunt obișnuită cu acest fel de informații. Continui să-mi fac treaba la fel ca și înainte”, a declarat unul dintre cei mai longevivi și profesioniști directori din deconcentratele din județ.

La rândul său, și Cristina Kashyap a afirmat că „nu are nimic de comentat” și că în ultima vreme tot au apărut prin presă tot felul de zvonuri și liste cu directorii ce urmează a fi schimbați. „Nu am ce să comentez. Atâta timp cât sunt pe funcție îmi fac treaba”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

Potrivit legislației actuale, directorii aflați pe funcție prin concurs sunt foarte greu de schimbat. Acestora trebuie să li se găsească nereguli mari în funcționarea instituției pe care o conduc sau ca aceasta să fie reorganizată, iar conform noului Cod Administrativ, atribuțiile lor să sufere modificări în proporție de cel puțin 50%.

Surse politice susțin că după sărbători și după aprobarea legii bugetului, ministerele vor trimite în teritoriu valuri de controale pentru a găsi motivele schimbării conducerilor deconcentratelor. Interesant e că șefii deconcentratelor care sunt vizați de schimbări au dat în fiecare an evaluări la ministerele de resort și mai toți au calificative de „foarte bine”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.7 ° C
18.8 °
14.3 °
54 %
1kmh
64 %
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
14 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Șefa CJ urmărește mulțumită evoluția colegului din PSD care vrea să o înlocuiască.

EDITORIAL

Acum ceva vreme, aflat prin oraș, m-am intersectat cu Dan Doboș. Dan Doboș rapsodul; țin să fac această precizare deoarece vreau să atrag atenția...

EPIGRAMA ZILEI

Unși pe față cu nămol, Și purtând  pe  cap prosoape, Plozii sunt în fundul gol, Iar mămicile aproape... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...